marți, august 19, 2008

ROMANIAN TOP HITS - FĂCĂTURA VERII


ROMANIAN ŢOP HENŢ
M-a pus dracu să deschid tembelizorul. Ce nenorocire! Am dat peste TVR2 care tocmai transmitea înregistrarea spectacolului pentru care o săptămână centrul Bacăului (vezi foto de la instalarea scenei) a fost blocat: ROMANIAN TOP HITS. Nu am fost la marea panaramă, deoarece eram plecat din oraş, dar m-am interesat la unii, la alţii, cum a fost. Părerea generală e că n-a fost grozav. Că spectacolul a fost improvizat, că sunetul a fost de cacao, că vedetele n-au fost chiar vedete. Dar, băcăuanii au văzut şi lucruri mai de înjurat decît un spectacol prost. Dacă-i moca, hai că merge.
Dar ce se vede pe ecran? Un gras şi o tipă (bună, ce să zic!) care se bîţîie ca o paiaţă cu aţele rupte în faţa miilor de spectatori morţi de plictiseală. Sunetul e absolut ridicol de mizerabil la televizor, cu creşteri şi scăderi inacceptabile nici pentru o televiziune judeţeană. Grasul guiţă din cînd în cînd ceva în engleză. Nu înţelegi decît caman, caman nau evribadea. Dar cel mai bengos de penibil e un tip (părerea mea e că e beat!) cu pălărie şi bermude, un fel de animator, care-l acoperă pe gras cu hai acuma toată lumea cu mînuţele sus, şi, toată lumea săriţi, geamp geamp geamp, vreau palme, palme palme, vreau să văd gălăgie şi în partea asta, hai să v-aud, băcăuani, ţiiiipăăăăăăăm cu toţii să se-audă pînă la mine în Şerbăneşti, hai prieteni, treziţi-vă, e momentul distraaaaaaacţieiiiiiiiiiii!
Nu uitaţi, asta e o emisiune transmisă în eterul infinit de televiziunea naţională românească!!! Publicul, adică tineri care se pupă, fumează, se-aleargă prin faţa scenei sau vorbesc între ei, adică socializează, nu se implică aşa cum ar vrea caricatura de animator cu microfon la bot. Aşa că el rage şi mai tare, deoarece i se pare un afront ca băcăuanii să nu participe la o probă atît de măiastră de afonie.
...Urmează trei pupeze în şorturi din care atîrnă... prezervative. Pupezele cîntă live. Problema e că vor să şi danseze, chipurile, numai că, să vezi drăcie, pe la jumatea piesei îşi pierd suflul şi, implicit vocile, care-o iau razna, mai abitir decît cei doi cîini ai mei cînd urlă la lună. Îmi simt trompele lui Eustake sîngerînd, iar scăriţele şi ciocănelele vibrează dureros, ca o motopompă de pe vremea ceapeurilor.
Dacă-nchid ochii, îl văd pe Tudor Vornicu răsucindu-se-n groapă şi-l aud că se vrea afară, să le scoată diriguitorilor tembeliziunii române şi impostorilor de pe ecran muzica din cap.
Mîine e partea a doua a măreţului TOP HITS.
Nu intraţi pe TVR2. Cauzează grav sănătăţii.

11 comentarii:

  1. Vreau sa-ti spun fratioare ca asa magarie nu exista. Tembelii astia de la primarie cu gasca lor de papagali , numesc pompos o susa - roumanian top hits adica nici macar romaneste nu o Fack...
    Asa e frate. Nu artisti buni, Nu sunet bun, Nu ceva care sa te faca sa crezi ca e o sarbatoare ceva Nimik. Astia cred ca daca fack vrajeala asta, e mare smecherie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cultura la greu in Romania actuala, "frate", ce mai! Sa-ti tai venele pe lung - ca sa citez un clasic in viata. :) O sumedenie de "cantecaci" (termenul academic e preluat, nu sunt originala!) au rasarit instant, ca ciupercile dupa ploaia acida, iar TVR si celelalte posturi, ne servesc niste meniuri culturale si extrainstructive pentru tinerime in special, adevarate cursuri de aula universitara! Mda. Zeci de canale tv (bine zis!) si lideri de opinie, care mai de care mai avizati si mai bine intentionati se aud vorbind peste tot. Cred ca le place sa se bage-n seama, sau timbrul vocii lor e autoterapeutic. Ce sa mai zic?
    Pacat de valorile ramase.
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu m-am mai legat de faptul că Primăria ar fi trebuit să verifice scenariul celor de la TVR2. Era o minimă datorie morală faţă de cetăţenii Bacăului să-i ferească de menifestările oligofrene ce le-am văzut în reluare.
    Dar, deh, făloşenia şi fudulia că te dai la tembelizor, scad din capacitatea de selecţie. Pe vremuri, cînd veneau tovarasii de la TVR Bucureşti cu ordin la CC să filmeze mai ştiu eu ce, dacă localnicii strîmbau din nas la vreo chestie care nu le convenea, "specialiştii" schimbau scenariul.
    Nu făceau ei chiar ce voiau în casa noastră...

    RăspundețiȘtergere
  4. ba vere, din greseala am vazt ce rahaturi bagi p-aci. pai chestia aia de la bacau a fost cel mai tare event din romania. ar trebui sa fii mandru gagiule ca in bacau sa intamplat ceva adevarat. ce callatis, ce mamaia, ce cerbul de aur, niste suse de retardati.abia la bacau a fost un nivel f bun. oricum in presa nationala sa vazt ca sunteti cei mai buni la capitolul brand de eveniment. scena tare, organizare mega, artistii propusi de public, nu te poti pisa contra vantului. acu tu ori esti invidios ori esti pus de vrun partid de opozitie de acolo s-o dai in huidumeala. acu daca vrei sa-ti dau si dreptate TVREU a fost de mare cacat si a cam stricat evenimentu. e cam invidiosi baetii ca ei au si cerbu si callatisu si mamaia si acolo e de rahat chiar totu si au cam incercat intentionat sa va minimalizeze. acu daca ai relatii la primaria de acolo baga stanga sa schimbe la anu televiziunea ca aia va facut un mare deserviciu. ori ar cam trebui ca premiile sa se mute la altii.

    sper sa nu te superi gagiu, da eu asa o vad

    RăspundețiȘtergere
  5. Atâta ştii - atâta scrii,
    Atâta poţi - atâta scoţi! "Mânca-ţ'-aş"...
    (din lirica-contemporană)
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  6. anonim: Nu ştiam să am vreun văr care nu ştie să citească! De scris, ce să mai vorbim! N-ai prea dat pe la şcoală, vere! Dar poate ai alte calităţi. De exemplu, să rogi pe cineva să-ţi deseneze ce-am scris eu în "rahatul" de articol referitor la CE-AM VĂZUT la tembeliziunea română. Nu la faţa locului, că n-am fost acolo!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Doina: Mersi, Doina, dar poate că suntem noi depăşiţi...

    RăspundețiȘtergere
  8. bai partizan stavarachist masochist ce esti. se vede de la balcescu ca esti bacauan si o dai cu primaria fratioare. in primul rand esti pe invers snapane , daca compari susa asta nenorocita cu cerbul de aur , cu mamaia sau cu mangalia. Pai berbecut cu coarne rasucite si innoddatte stramb, crezi tu cu mintea ta incalcita ca are vreo vina tvrul care saracul abia a putut da ceva pe post ceva inteligibil , din cauza greselilor de amplasament al scenei si iluminarii proaste, sau a sunetului nasparliu ? pai bei berbantule ce esti tu crezi ca nu stim ca pe banii nostri ai bacauanilor s-a intamplat nenorocirea asta spagoasa? Sub semnul a 600 de ani , acum la resuscitarea nervoasa a bacaului era nevoie sa cante toti bengosii astia si sa mai si fie platiti cu bani istorici taxati de pe la noi ? o dai ca esti din afara bacaului si ca ar trebui sa fim mandri, pai de ce verisor retardat ar trebui sa fac chestia asta ca a venit unul raul care nu face nicaieri in tara evenimente , cu scule antice sa-si ia bistarii si artistii saracii sa stea ca fraierii prin spatele scenei ca sarmanii iobagi moldoveni , fara o galeata de apa ceva ?
    o aburesti ca artistii au fost votati de publi. Pai , bai baubaule babuin , cum poate lua o trupa cere se striga Zero , premiu in competitie cu unii ca Vama, Directia, sau altii care mai si canta ceva. Or fi ei baieti talentati si cantatori pe la nunti, da chiar sa ia un premiu pentru rock cantand o piesa MOGAdichiana... Frate esti sarit rau de tot daca crezi ca nu se vede ca esti unul din baietii buni care ai implicatii in vrajeala asta.iar chestia cu mutatul premiilor la altii, afla fratioare ca nu gasestu tu altul care sa-ti dea bani pentru suse paralitice de astea.
    Nu mai da vina pe tvr , astia chiar sunt victime in povestea asta, bei teroristuleolfactoorelist ce esti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Harpon: Ăsta da comentariu! Abia aştept să-i văd răspunsul anonimului care dă vina pe TVR că eventul de la Bacău a fost cam de cacao. Şi cam are dreptate, că doar TVR2 a organizat şuşa. Doar că o parte din bani au provenit din bugetul nostru. De-aia n-o fi gata podul de peste Bistriţa???

    RăspundețiȘtergere
  10. Fratioare esti in eroare. Susa nu-i decat preluata de tvr2. Reteta organizarea si tehnica apartine exclusiv unora din bacau care se dau smecheri mari cu organizarile, si-au si inscris la OSIM smenuiala , unora care nici macar nu-i multumesc lui stavarache care da pana pentru bani si care o sa cam dea si pe la curtili de conturi , iar banii vin toti de la consiliul local unde s-a votat ca vrajeala asta ar face parte din manifestarile de sarbatorire a 600 ani de atestare blablablablaaa.Vrajeala fara margini, cu smenuiala scapate de sub control (deocamdata).

    RăspundețiȘtergere
  11. Harpon: Amatori care nici măcar pe la Şcoala populară de artă n-au trecut. Aş paria că ei ştiu că Spielberg e ăla de-a scufundat Titanicul.

    RăspundețiȘtergere