luni, august 04, 2008

THE GREATEST BRIDGE OF ROMANIA

La intrarea pe viitorul pod strategic peste Bistriţa, poate fi văzut ŞI ACUM acest poster, amplasat în campania electorală trecută.
Ne amintim că vechiul pod a devenit impracticabil după inundaţiile din 2005, că iscusita firmă constructoare a aruncat în apă cea mai teribilă macara în timpul demolării, de-a vuit toată presa, că podul provizoriu a fost luat de ape la scurt timp după inaugurare, că proiectul şi execuţia lui costă cît podul de peste Bosfor...Ne mai amintim şi că firma care construieşte n-are nici o experienţă în materie. Vedem cu ochii noştri că acolo "lucrează" în fiecare zi cam 15 muncitori şi că lucrările avansează ca melcul.
Înţelegem, în marea noastră probitate şi înţelepciune, că nu e simplu să faci un pod care va rezista apelor şi traficului o sută de ani.
Ce nu înţelegem este cum un pod de nici trei sute de metri e CEL MAI MARE POD DIN ROMÂNIA !?
O gogoriţă ca asta, nici proştii ca noi n-o înghit, dragă Romeo!
Poate că-i cel mai mare în ce priveşte durata de execuţie!
Dă repede cu var peste partea superioară a bannerului ca să nu rîdă iar lumea de ALEGĂTORII TĂI!
Că destul au făcut mişto de noi pînă să vii tu la Primărie, salvator al onoarei noastre!

20 de comentarii:

  1. Sa nu judecam gresit! E o banala greseala de tipar. E cel mai mare PODEŢ din Romania. Nu suntem toti arhitecti sa stim diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  2. anonim: Asta mi-a plăcut şi recunosc că, deşi mă pasionează arhitectura, nu am o pregătire atît de temeinică în acest domeniu ca să pot face deosebirea între POD şi PODEŢ!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai pe asta s-au bazat si ei...

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde nu te-astepti apare subtilitatea! Surprize, surprize... ca doar e drumul spre Romanul zanei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va rog sa nu fiti rai. Ne place sau nu , intr-un ORAS AL SOARELUI Stavarachist sunt necesare si Poduri Marete si pancarde indicataore sa stim in primul rand ca acestea sunt poduri si apoi ca sunt si cele mai mari pentru inceput. Importanat este sa aflam unde e pusa atentionarea la intrarea in Bacau sau la iesire .

    RăspundețiȘtergere
  6. Vasilicafarafrica: Atenţionarea poate fi percepută vizual atît la intrarea în oraş, pe partea dreaptă după chioşcul cu motorete, cît şi la ieşirea din oraş, dacă întorci capul, de astă dată pe partea stîngă a drumului E85, înainte de caşcarabeta cu motorete...

    RăspundețiȘtergere
  7. Va rog sa ne spuneti daca la aceste lucrari a fost prezent si edilul percum presedintele la Buzau si daca da , avea cumva caciulita, sapca sau batic. Poate daca deschidem o linie de batice sau sepcute ne imbogatim . Ramane sa stabilim mesajul de pe produs ca Base e inregistrat deja la OSIM .

    RăspundețiȘtergere
  8. vasilicafara frica: Trăim cu toţii sub marele spirit tutelar al Edilului nostru Şef. Cum fără el nu se face nici o mişcare în oraşul nostru, desigur că şi comercializarea şepcuţelor şi a eşarfelor va trebui să aibă aprobarea Sa. Ca şi inaugurarea celebrului pod, în cea de-a treia legislatură a Domniei Sale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va fi inaugurata si o frumoasa placa memorabila , cu ctitoria sa mareta la intrarea si iesirea de pe cel mai mare pod al tarisoarei noastre mici, pentru ca , peste cei 100 de ani garantati in inscrisurile electorale ,la care fac referire panourile respective, sa se stie cui datoram totul?

    RăspundețiȘtergere
  10. VASILICAFARAFRICA: Placa e pregătită de mult,

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu litere de aur, încrustate pe marmură de Ruşchiţa, că Carara (sic) e prea scumpă.

    RăspundețiȘtergere
  12. O fi cu litere de aur , asa cum e si minunata noastra istorie , dar e bine de stiut daca marele strateg bistritean,a aprobat inscrisurile respective cu manutele sale delicate sau va fi o surpriza si pentru el ce scrie, sau va scrie pe placa ,sau poate descoperim ca e o alta inventie de-a domniei sale , atat placa cat si podul, o inventie care va aduce bunastare si liniste sufleteasca bacauanilor , care aveau evident o stringenta nevoie sa stie ca au cel mai mare pod ,garantat 100 year si aveau mai ales nevoie sa fie mandri de permanentul lor edil preaminunat.
    Daca stim aceste amanunte , putem sa mai veghem , sa mai atipim si noi putin. Daca nu , avem o problema si atunci, in incercarea de a o rezolva, vom indrazni sa cerem ajutorul nepretuit si nemeritat prea iubitului nostru CTITOR.

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ati terminat cu podul asta fratioare, e tare marketingul astora de la primarie. Daca imi face si mie podet la casa si imi garanteaza macar la jumatate sunt multumit , da s-o lase mai moale cu vrajeala ca e enervant cu promisiunile astea si idioteniile demagogice . Pod de 100 de ani ne trebuie noua si mai ales sa fie si cel mai mare si mai tare din parcare ? Pai ala de la Fetesti sau alalaltul de la Cernavoda ce sunt ? Cele mai mijlocii din tara ? Poate o fi podul cel mai mare din Bacaul nostru trist si ocupat de astia care nu au altceva de facut decat s-o abureasca continuu.

    RăspundețiȘtergere
  14. SARMIS: E ŞI ASTA O MODALITATE DE A ŢINE BACĂUL ÎN ATENŢIA LUMII. VORBA SECULARĂ "ŢI-AI GĂSIT BACĂUL" E MAI ADVĂRATĂ CÎND ZECI DE MII DE ŞOFERI DIN TOATĂ EUROPA POVESTESC CUM AU ÎNJURAT PÎNĂ AU PUTUT SĂ TREACĂ DE BACĂU PE PODIŞCA NOASTRĂ.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai intrare la Romica ? Propunei sa faca si el ca Mazare , sa bage o taxa de intrare in statiune. Taxa de off-road sa se ia la intrare si sa se returneze la iesire . Ca daca e cel mai mare pod sa faca si un Mall , un parc, o cladire de birouri si poate si un metrou pe podul nostru mare si tare. Hai ca-i buna ideea frate.Vezi daca o vinzi sa nu ma uiti.

    RăspundețiȘtergere
  16. E super ideea, Sarmis! Puneţi-o direct pe site-ul Primăriei, cu drepturi de autor.Uite-aşa ajunge omul Donald Trump.

    RăspundețiȘtergere
  17. da dar donald asta, e ala care da banii, noi vrem sa-i facem si sa-i cheltuim in campanii umanitare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Stimate Varanus, in 4 ani vom fi mai importanti decat orice si oricine. Trebuie sa facem totul pentru a sustine totusi proiectul, va creste turismul. Am auzit ca vor circula si vapoare pe Bistrita. Deci vine si domnul presedinte la inaugurare. Uraaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bei, sa nu ma enervati . Ce va luati de nea primaru ? Ce aveti cu Orbanu? Astia chiar sunt baieti buni. Fac si ei ceva si voi hop, top si hodoronc , tronc va luati de ei. Ce voi sunteti mai smecherasi, ati facut vreun pod ceva? Sau macar ati scris si voi o pancarda ca asta la pe care o comentati ? Nu vedeti ce frumoasa si colorata e ? nu vedeti ce fonturi rare si speciale au gasit in reclama? va e ciuda ca voi nu ati facut la fel... Rusinica , bei...

    RăspundețiȘtergere