vineri, august 08, 2008

OLIMPUL CHINEZESC


M-am branşat şi eu la evenimentul sportiv al omenirii: Olimpiada de la Beijing, că doar sunt cetăţean al satului global. Abia aştept să înceapă festivitatea de declanşare la ora 8 şi 8 minute (ora Chinei), pe 8 a opta 2008.
Am urmărit ce-au construit chinezii pentru această ocazie şi m-am uimit. Cu mine şi-au atins scopul: m-au lăsat cu gura căscată: bazinul de înot, stadionul, noua televiziune, infrastructura, ce mai, tot ce-au făcut într-un timp extrem de scurt, este menit să demonstreze ce mare - nu doar la propriu - este uriaşa Chină.

Sper ca sportivii noştri să se întoarcă cu geamantanele pline de medalii, nu de chinezi.

UP GRADE: (ora 19.13) Festivitatea de deschidere a uluit lumea. A întrecut orice imaginaţie. 14 mii de protagonişti, o desfăşurare de forţe scenotehnice nemaivăzute, un stadion, "Cuib de pasăre", din care şi-a luat zborul, purtată de un gimnast care alerga prin aer, flacăra olimpică. Au urmat focuri de artificii, nu le mai descriu, nu mai am cuvinte.
Uimitor de impresionant a fost şi comentariul pe care l-a oferit TVR-ul, prin Andi Vilara şi Sorin Hobana, bine documentaţi, sincronizaţi şi fără bîlbe.
La Beijing, deviza olimpismului - CITIUS ALTIUS FORTIUS - a căpătat semnificaţii reale.

13 comentarii:

  1. A fost un regal cumplit de frumos si impresionant. Da, sunt buni chinezii si au demonstrat ca sunt si inventivi si artisti si mai ales au forta. Frate mai vreau sa ma dau cu olimpiada asta si mai ales vreau sa ma mai dau cu deschiderea asta de zile mari.

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost un regal cumplit de frumos si impresionant. Da, sunt buni chinezii si au demonstrat ca sunt si inventivi si artisti si mai ales au forta. Frate mai vreau sa ma dau cu olimpiada asta si mai ales vreau sa ma mai dau cu deschiderea asta de zile mari.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost un regal cumplit de frumos si impresionant. Da, sunt buni chinezii si au demonstrat ca sunt si inventivi si artisti si mai ales au forta. Frate mai vreau sa ma dau cu olimpiada asta si mai ales vreau sa ma mai dau cu deschiderea asta de zile mari.

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost un regal cumplit de frumos si impresionant. Da, sunt buni chinezii si au demonstrat ca sunt si inventivi si artisti si mai ales au forta. Frate mai vreau sa ma dau cu olimpiada asta si mai ales vreau sa ma mai dau cu deschiderea asta de zile mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu de ce a aparut de trei ori comentariul meu. Da poate ca asa au vrut chinezii.

    RăspundețiȘtergere
  6. sarmis: Şi v-au dat şi cuvintele care mi-au lipsit mie! Daţi naibii, chinezii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa e frate, sunt dati naibii, da si noi i-am terminat. Am luat o medalie de aur la judo din prima zi. Si noi suntem dati naibii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa e frate, sunt dati naibii, da si noi i-am terminat. Am luat o medalie de aur la judo din prima zi. Si noi suntem dati naibii.

    RăspundețiȘtergere
  9. astazi ne-am mai calificat la gimnastici. poate e cazul sa invete si ai nostri ce-i lupta si cand zic ai nostri ma refer la bacauani. nu avem nici un sportiv ca altadata. unde-s ai nostri, unde=s bacauanii nostri cu medalii???????

    RăspundețiȘtergere
  10. Stimabile , afla ca si Hanescu s-a calificat si handbalistele noastre .
    Si da ai dreptate , e pacat ca sportul bacauan nu mai are mare lucru de spus.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa se califice cat vor , ca o fac pentru ei . Eu ce castig la asta ? Sefule fa ceva sa avem si noi un castig , ceva.

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnilor , Hanescu vine acasa.I sa facut dor de noi. Branza, se califica mai departe dupa ce bate o japoneza, handbalistele merg bine, am mai luat o medalie de bronz la floreta. e bine. Trebuie sa invatam sa fim si mandri.Trebuie sa stim si sa ne bucuram. Mai lasati frustrarile deoparte stimabili cititori.

    RăspundețiȘtergere