miercuri, august 27, 2008

COPPA E COPPA



Acesta este cel de-al o sutelea articol publicat pe varanus.
In mai puţin de trei luni, decînd m-am dat pe blogereală. Ceva trafic este, reacţii sunt, comentatorii cei mai spirituali stau cu sufletul pe mouse să vadă ce i-a mai debitat mintea varanusului.
Această a o suta apariţie coincide cu evenimentuL naţional, mondial şi cosmic totodată, meciul intergalactic Steaua - Galathasaray. Becali a visat spre dimineaţă că ai lui dau un gol, că ai lor dau un gol, că ai lui egalează, ai lor bagă iar beşica-n poartă şi, finalmente, Steaua mai dă un gol în minutul 100, la prelungiri. 3 la doi şi Steaua merge mai departe. Că de azi e Steaua cu Cruce! Asta a visat ciobănaşul, dar nu ştie prea precis, că era visu cam în ceaţă şi nici nu-i convine, că prea-i cu emoţii.
Cred că l-a zărit pe Bănel prin careul roş albaştrilor cu mingea la picior.
Să vedem. Hai Steaua.

Pînă să ia Steaua Cupa Europeană, ai noştri ca brazii au şterpelit o cupă din Italia. Era în tîrg, la vînzare, duminică.
Omu voia un milion pe ea. Mai ieftin decît îl costă pe Gigi.
E bună-n vitrină, chiar dacă-i şparlită. Şi pare de aur. Ai dracu romanii.

6 comentarii:

  1. Având în vedere că sunt prima comentatoare a blogului, normal e să fiu tot prima care să-i ureze Mulţi ani fericiţi! şi să fim cu toţii sănătoşi până la cel de-al 1.000-lea articol, că apoi dau pe reply urarea! Din respect, mă chinui şi cu diacriticile, observaţi, vă rog. :))
    Tot în virtutea dreptului şi stângului menţionat mai sus şi considerându-mă unul dintre opiniştii spirituali neconsensuali ai casei de-acum încolo, (că mă conformez) nu pot să nu constat coincidenţa salvatoare a meciului fotbalistic picat la ţanc. Adicătelea e zi aniversară aici, dar "după", sau "lasă!". Vin vizitatorii cu flori, iar stapânul e la meeeci! Faain... Îi urez şi Stelei mult succes, de ce nu, să dea câte goluri a visat Gigi, că eu şutez aici la poartă, fără emoţii! Nu-i niciun portar! =))
    Şi voi da atâtea goluri până obţin cupa aia de aur second hand, palmată româneşte. Apropo, aţi achiziţionat-o sau nu? Poate dotaţi concursul de pamflete cu ea, că e minionă şi bună de pus în vitrina vreunui Ramses.
    După cum vedeţi, eu nu aştept nicio temă competitivă umoristică. Debitul pamfletar al unora e danubiano-pontic, fluvial, plus că nu mi-e străină Rahova bucureşteană, deci de acolo mi se trage probabil... Am nevoie doar de "bilet de voie" şi "tovăşi de suferinţă", atât. Ne chinuie rău talentul pe unii, daa... =))
    Încă o dată, să fie cu noroc blogăreala, Varanus!
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca mintea varanusului sa debiteze inca multe secole de blogarit de acum inainte. Si sa ne tina si pe noi, astia spiritualii de stam cu sufletul pe mouse, puterile, sa citim si sa tot citim. Ca avem ce! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. river: Calm. E cam mult spus. Secole, spiritual, chestii, socoteli...
    Sunt şi eu o fiinţă. Umană, aşa se spune în cărţi.
    Asta-i tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doina:Din păcate n-am cumpărat cupa. Poate o regăsesc duminica viitoare.
    Dar Gigi e pe fază, sigur.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stamabile domn,felicitari si la mai multe postari si multi cititori. Sunt fericit sa constat ca au existat multe opinii, articole, idei lansate de Val Varanus, ca intr-o operă structurată, el devenind foarte cunoscut mai ales datorită extraordinarului său talent oratoric transpus si in acest blog. Cele mai multe dintre textele sale pot fi adunate într-un eventual „Tratat de cunoastere si savarsire blogorian VARANUSIANA" . Scrierile sale au o vigoare, o actualitate şi o aplicabilitate rar întâlnită.
    Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul.Si primim de la Val mai mult decat adevar .
    iar daca e sa ne referim la Becali, mai bine nu . Nu merita alaturarea de prietenul nostru Val Varanusianul , nu astazi cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarmis: Maşinile, oamenii, au stat. Avioanele au încremenit pe cer. Muncitorii de la pod au rămas cu tîrnăcoapele-n aer. Animalele şi-au ciulit urechile. Nimeni şi nimic nu mai mişcă. E momentul suprem: se lansează „Tratatul de cunoastere si savarsire blogorian VARANUSIANA". BUNĂ, NU?

    RăspundețiȘtergere