marți, august 19, 2008

SE ÎNTÎMPLĂ MINUNI ÎN CONTINUARE


Ozeneul care-a trecut aseară pe deasupra, a determinat intensificarea vizibilă a activităţii la cel mai mare pod din România!!!!
Că doar nu pot fi atît de naiv să cred că materialele critice postate pe varanus ar fi produs această reacţie ciudată din partea lucrătorilor la pod.
De fapt, iată constatarea faptelor: cînd să plec spre birou, coada de maşini pe sensul spre centru, era cam de vreo trei kilometri. Văzînd aceasta şi avînd şi oareşce experienţă în estimarea timpului necesar pentru a ajunge la birou, m-am declarat nemulţumit de viaţă, de oraşul acesta şi de conducătorii lui. Am folosit cu totul alte cuvinte, fireşte doar în gînd, fiind un tip, să zicem civilizat.
Apoi am pus maşina la loc în curte şi am pornit pe jos. Am admirat sutele de maşini, majoritatea cu numere de Italia, şi am auzit în trecere pe lîngă ele mici fragmente de manele, înjurături şi blesteme.
La pod, ce să vezi? Se lucra în draci! Se ASFALTA o jumătate din el! Se asfalta, nu ştiu dacă aveţi idee ce înseamnă asta. Adică, pe jumate, podu-i gata! Băi fraţilor, mi-am revenit cu greu în faţa acestei evidente minuni! Dar, cînd mi-am revenit, mi-am dat seama că mai e mult pînă departe. Adică, mai rămîne de turnat podul mic de pe un sens, de aşteptat încă 28 de zile să se-ntărească betonul, de asfaltat tot, de pus balustradele, ehe, mai e de lucru!
Aşa că, aş pune pariu că şi la 15 septembrie, cum a promis Orban, panglica va rămîne intactă.
Ca să nu fiu luat drept cîrcotaş, hai să recunosc că mi-a plăcut avîntul muncitoresc la care-am asistat azi.
Oricum, cei mai muncitori rămîn tot poliţiştii care, la 38 de grade dau abitir din mîini, încercînd să facă faţă balaurului cu ardere internă. Vai de caschetele lor!

8 comentarii:

  1. se intelege ca te-ai dat cu cei din nemul garcea da mai bine te dadeai cu neamul soimarestilor sa fii un soiman smecher sa zbori pe deasupra podului si sa nu trebuiiasca sa te dai cu masina la coada imensa de pana la , pe dupa pod. Strumfii de la primarie sunt prin vacante nisipoase caraibiene si se dau cu jeepurili pe plaje ca smecherii pe spagile asfaltiere si noi ca prostii ne bucuram ca poate vine orbanel si taie panglica prin pestembrie. E de bine frate.Da e si mai bine ca o dau pe tophituriroumaniene de ne zboara creerii ca ozeneurile vazute in bacau oras de amintiri marete . AU GURI ! Sau in traduction Gura mamii lor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uaaa! ce comment a trântit Harpooon! Risum teneatis, amici? Hahahahah!!! Traducţionul e perfect! Subscriu, subscriu! Harpoane, sa nu-ndraznesti sa absentezi pe aici, ca ma-ntristez. Cu cine mai conversez eu atunci pe latineste? :)) Despre drumurile si bridge-urile noastre de standard european indiscutabil si constiinta profesionala a lucrului bine facut, gandit brici si realizat la termen... asta ca sa nu zic ca n-am fost si eu la subiectul articolului, cat de cat, da. :)
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi da, că mi-am luat bicicletă, şi sunt pasibil oricînd să-mi ia Garcea boii de la ea. Pe şuşea, e pericol să mă calce vreunul din ăia 4000 cu permisul luat la ID, pe trotuoar n-am voie că-i calc eu pe pietoni, aşa că, da, neşte aripioare nu mi-ar strica, că la ozn-uri nu mă pot arunca. Să plutesc angelic peste cîrdul de automobile fierbînde, peste Bistriţa ce frumos curgătoare...
    Da cum faci să obţii permisul de înger???

    RăspundețiȘtergere
  4. Circulati cu zmeul angelic! La liber. :))
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  5. treaba cu bicicleta e cullll fratioare,poate un nene garcea sa-ti mai dea ceva boi pentru bicicleta ca au surplus la sectie. De luat mai greu ca n-au fonduri pt intretinere...Si uite asa ajungem fermieri cu totii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doina: N-o să credeţi, dar ieri, duminică, erau PATRU muncitori la treabă la pod!!!

    Harpon: O poliţistă dirija azi o intersecţie vorin la telefon. Ciudăţenie era că o făcea cu fluierul în gură şi mai şi fluiera din el. Cred că ăla cu care vorbea are timpanele zdreanţă. Din păcate, a observat că vreau s-o pozez şi a pus repede telefonul în buzunar. După care m-a fluierat şi m-a invitat să trec. Ca să-şi termine discuţia, bănuiesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. pai politista , daca nu stii, se antreneaza sa arbitreze in B bacaul si parlea si ea in negocieri cu astia cu clubul perdant in conferinta cu dragomir si finu chivorchian care se pare ca se intoarce la bacau.

    RăspundețiȘtergere
  8. Harpon: Ia uite, nu ştiam de ce era aşa de emoţionată cînd mi-a văzut aparatul!

    RăspundețiȘtergere