joi, august 14, 2008

HAI SĂ, LA GRĂMADĂ


La ce folosesc chibriturile? ( O spun acum, ca să nu uit.)
Ca să-ţi dai sema cît de inutile sunt brichetele cînd rămîn fără gaz.

Chiar dac-am fost indisponibil trei zile, mi-am zis că, totuşi, lectorii mei tre să primească răspuns la nedumeririle lor, exprimate în acest răstimp.
O idee a fost să-mi plachez blogul cu marmură, să ţină cît Parthenonul. Dar mi-am revenit. Aici sunt doar nişte cuvinte care înlesnesc comunicarea imediată, nu aia de peste secole. Deşi, mai ştii???
Aşa că: vasilicafarafrica:
1. Nu mai fac invitaţii speciale la beciurile domneşti, deoarece am experienţe triste. După ce mi-au dat impresia că le-a plăcut ce-au trăit pe domeniu, halal de prietenii pe care-i aveam ca prieteni!, nu m-au mai căutat. Ori eu am fost prea dominator de i-am sufocat, ori ei prea geloşi.
2. Căţelul denumit Cuchi are deja diploma de "ANIMAL COMESTIBIL". De o mie de ori pe zi îi spun "mînca-te-ar tata de prostănac ce eşti!"
3. Mă mîndresc ca prostu cînd un român face vreo scofală, deşi n-am nimic de cîştigat din asta. În 74, cînd Nadia a făcut de 10, am plîns. Ce să fac, sunt şi eu un fel de emokid. Pe vremea mea se spunea "sentimental" şi era o insultă.
4. În calitate de Varanus, declar public că mă sufoc deseori şi că respir prin oftat.
5. Cei care donează pentru sinistraţi, o fac cu discreţie. Făloşenia e un păcat biblic.
6. Poţi, simplu, să-i desenezi lui harpon o aspirină. E un zero.


harpon: pune punctul pe V şi vă întreabă pe toţi dacă aţi plecat în concediu, de nu mai aveţi replică. N-am văzut nici o reacţie. O fi asta soarta de căprari? (Dar ce-or fi fiind căprarii, eufemistic, cum sugerează harpon?

6 comentarii:

  1. Vezi ca e unul mai jos care o face pe desteptul desi nu cred ca vrea asta . Am avut si cateva reactii la postarea asta tot mai jos , asa pentru a complica putin faza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Varanus, de ce ne bagi pe toti in aceeasi oala sau olita (diminutiv)? Ce vina avem noi ca unii prieteni ghilimelati ai domniei vostre dupe ce au fost pe domeniul dvs au dezamagit. Incercati si cu noi , sa vedem ce se intampla.
    Da , falosenia , e un pacat biblic dar uneori e necesar sa facem cunoscute actiunile si calitatile noastre, daca exista, modestia e pentru cei mai putini inteligenti, poate pentru prosti cum ar spune proverbul.
    Nu am inteles raspunsul nr. 6 cu desenul si cu zero, nu am intentia de a jigni pe nimeni cu aspirine.

    RăspundețiȘtergere
  3. harpon: Cred că nimeni nu îndrăzneşte s-o facă pe deşteptul pe blogul meu tapetat cu bune intenţii! Poate chiar aşa e: deştept!

    vasilicafarafrica: Doamne în ce m-am băgat! Ani de zile am tot propovăduit că modestia-i pentru proşti. Cu timpul, mi-am mai revizuit atitudinea. Cînd am zis că e un zero, mă refeream la desenul aspirinei. E drept că exprimarea putea fi interpretată...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai atata le trebuie sa o faca pe desteptii...
    Da sa stii ca vasilica asta are dreptate : Lasa modestia frate ca te ingroapa de viu.
    Daca faci ceva bun spune frate , nu pastra numai pentru tine.

    Iar aia cu zero , sa stii ca A EXAGERAT Vasilica asta . Bei vasilica fara frica , citeste mai cu ochelari frate, ca nu intelegi subtilitatile LUI NEA VARANUS, cel putin uneori.

    RăspundețiȘtergere
  5. harpon: Eu nu cred că nu le-nţelege. Eu cred c-o face dinadins, ca să ne incite la subtilităţi. Vrea să vadă pînă unde putem merge.Păi, noi putem merge pînă foarte departe, nu harpoane?

    RăspundețiȘtergere
  6. mergem pana unde vrem noi frate, si cred ca daca avem capsa pusa ii luam si pe ei cu noi, dar trebuie sa plateasca bilet frate.
    Da-i inainte frate ca-ti tin spatele.

    RăspundețiȘtergere