joi, august 21, 2008

ADEVĂRUL ADEVĂRAT DESPRE AUTOSTRADA BORŞ


Prezent pe santierul Bechtel din judetul Cluj, premierul Tariceanu a anuntat ca statul roman a platit 238 de milioane de euro pentru primii CINCI!!! (ha ha ha, mă piş pe mine de rîs!) kilometri de autostrada. Totodata, premierul a declarat ca va suplimenta fondurile destinate constructiei autostrazii. Intre timp, cazul Bechtel este investigat de procurorii DNA, cercetarile fiind in faza actelor premergatoare. Pretul Autostrazii Transilvania s-a triplat din 2004 si se estimeaza ca va trece de 7 miliarde de euro.
(HOTNEWS - 21 august 2008)


Săriiiiiiiiiiiiiiiiiţi, români! Guverniceanu ori e prost, ori ne minte!!!
Iar noi, habar n-avem pe ce lume trăim! L-am văzut pe Tări cum se enerva el spectaculos că de nu merg mai repede lucrările la autostrada Transilvania şi mi-am zis: chiar aşa, de ce pizda măsii nu merg mai repede lucrările la autostradă???
Şi l-am sunat pe un prieten de-al meu, inginer, superspecialist, care a demisionat de curînd de la firma Bechtel.
Vă prezint mai jos dialogul.


- Despre care autostradă vorbim? Borş-Bucureşti, Borş- Braşov sau Borş - Cluj?
R: Proiectul se numeste
"Autostrada Transilvania Brasov-Bors" si are mai multe sectiuni, iar cele in lucru se numesc 2B de la Campia Turzii la Gilau=54km si 3C de la Suplacu de Barcau-Vama Bors=64km.

- Cîţi km are?
R: .In total de la Brasov la Bors=415km.

- Cine răspunde din partea statului de execuţie?
R: 3.CNADNR (Compania NAtionala de Autostrazi si
Drumuri Nationale din Romania)

- Cine plăteşte?
R: Bugetul de Stat in totalitate. Adică tot prostul de românaş care-şi plăteşte dările la stat!

- Cînd a început?
R: A inceput in Iulie 2004 dar s-a intrerupt 1 an ( din primavara lui 2005 pana in primavara lui 2006) din motiv de "Renegociere"-probabil a spagii.

- De ce înaintează aşa greu?
R; Deoarece CNADNR nu a reusit in decurs de 5 ani sa faca expropierile de teren privat, sa reloce utilitatile, sa asaneze terenul de munitiile nexplodate,sa obtina avizul de la muzeul de Istorie al Transilvaniei pentru situri arheologice, sa termine proiectarea finala,lipsa gropilor de imprumut care trebuiau puse la dispozite de catre Beneficiar,etc... din cauza unor incompetenti si diletanti din conducerea CNADNR Bucuresti afiliata politic PNL.

- Cît mai costă acum un km de autostradă?
R: La inceput costa 1km=2.3 mil Euro iar acum costă in jur de 1km=7.8 milEuro
In Ungaria costa sub 2 mil Euro.


- Cine crezi că-s vinovaţii şi de ce?
R: Vinovatii sunt mai multi, dar toţi sunt subordonaţii Guvernului:
-fostul director de la CNADNR Mihai Grecu care a acceptat toate cresterile de preturi mai ales pentru lucrari temporare care nu trebuiau platite.
-actualul director CNADNR Debucean Dorin si directorul de la autostrazi Gaspar Radu care pana anul trecut in vara lucra la BECHTEL ca ing proiectant iar acum in calitatea sa dicteaza de unde sa ia
Bechtel materiale ( de la firmele care cotizeaza la partid).
-Seful adjunct al Inspectiei de Stat din Cluj, Berchisan (PNL), care are o balastiera si vinde direct balast la BECHTEL.

- Cine ia şpaga?
R: Spaga o iau toti cei mai sus mentionati plus sefii lor pe care ii cunosti (PNL). Nu-i mai mică de 200 000 de euro pe lună, asta pot să te asigur.

Am mai găsit pe net cîteva voci supărate ca-şi bate cineva joc de noi, pulimea, guvizii, prostimea. Dac-o să vă văd interesaţi de subiect, le postez. Dacă nu, buonna notte, amici! Dormiţi liniştiţi! Băieţii ne mulg în timp ce dormim, iar nouă ne place!
Cît despre DNA, s-auzim de bine, că de văzut... Dormiţi liniştiţi, DNA veghează banii dumneavoastră!

UP GRADE
La ora 0.30 aud că premierul Tăriceanu e mulţumit de cum stau lucrurile la autostradă, doar că ministerul transporturilor tre sa se implice mai mult. Mesajul e: frăţioare, doar 200 ooo???

4 comentarii:

  1. Adevarul adevarat e ca nu ma pricep la autostrazi, trotuare, borduri si centuri, asa ca aici ma abtin, ca as face bors. M-a distrat insa expresia "Guverniceanu". N-o stiam. In opinia mea, ar trebui "gulernicit", da' cui ii pasa de parerea mea?...
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie surioaro . Mie imi pasa de parerea ta si stai linistita ca la cate autostrazi , doua, nu ne pricepem nimeni si nici nu avem vreo speranta sa ne pricepm vreo data la ritmul astora !

    RăspundețiȘtergere
  3. Harpone, (ca suna mai a la Al Capone!) multumesc ca-ti pasa. :)) Vad ca luaram impreuna blogul de "guler", saracu'! =))
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  4. Doina şi Harpon: Păi ar trebui să ne pricepem toţi la autostrăzi la cîte mii de Km de hîrtoape şi ambuteiaje avem în ţarişoară... Măcar că ne cheltuiesc ăştia banii şi nimeni nu-i întreabă nica.

    RăspundețiȘtergere