marți, ianuarie 06, 2009

PRIGOANĂ, ŢI SE DUCE MACHIAJUL!


L-am simpatizat pe Silviu Prigoană ca pe un clovn care are curajul să spună lucrurilor pe nume. Circar, histrionic, dar sincer interesat de mai binele oamenilor. Avea şi un blog haios şi excelent ilustrat. M-a amuzat cînd l-am văzut în rol de vidanjor plin de căcat într-o acţiune menită să convingă că orice muncă utilă societăţii trebuie plătită ca atare. Am zîmbit îngăduitor cînd ne-a arătat la OTV pliciul cu care-o amenaja din cînd în cînd pe Bahmuţeanca, altă panaramă. Am zis: uite un tip sincer, cînd a povestit că Bahmu i-a aruncat proteza pe fereastră, dar că el şi-a pus repede piciorul de lemn de rezervă. M-a bine dispus cînd l-am auzit că, după ce va fi parlamentar, pe Calea Victoriei se va auzi zăngănit de cătuşe. Mi-am zis că-i un nebun simpatic şi că-i bine că există oameni politici cu umor. Că, dacă ai umor nu poţi fi nici rău, nici prost.
Dar azi tre să recunosc că, intrînd în Parlament, Pliciman s-a tîmpit complet. Iaca ce perle emite genialul dipotat în apărarea aberaţiilor din Ordonanţa care limitează veniturile artiştilor:

1. Actorii pensionari să joace numai în teatre particulare!
2. Teatrele particulare să inchirieze Teatrul Naţional, pentru ca actorii celebri (Beligan, Dinică, Rebengiuc, ş.a) să apară pe prima scenă a ţării!
3. În teatrele de stat, inclusiv la Naţional, rolurile personajelor în vîrstă să fie interpretate de actori tineri, machiaţi corespunzător!

4. Trebuie s-avem şi noi faliţii noştri!


Amice, eşti idiot, cu guvernul tău cu tot!
Machiază-te, că se vede cum aberezi!

(Foto Rompres - Gîndul)