vineri, ianuarie 02, 2009

ANIHILAREA STRATEGIEI DE GAZDĂ


Ileana Pătraş este prezenţa aceea încîntătoare de la Realitatea TV, cea cu o voce caldă şi seducătoare, cu frunte înaltă şi cu ochi iscoditori, în spatele cărora bănuieşti o minte de om deştept. Ei bine, pe http://www.fuckyoutovarasi.blogspot.com/ am dat de vestea că tipa s-ar fi măritat. Cu un oarecare Cosmin Alexandru. Scuzaţi, nu ştiam, dar nici n-am sucombat că. S-a întîmplat deja pe 22 Oct 2008. El cică e specialist în STRATEGIE, şi ocupă de vreo 12 ani o funcţie importantă într-o mare multinaţională. Mutra lui nu spune mare lucru. Dar ce scoate băiatul ăsta din el, e de reţinut. Iată un citat:

"Apropo de cuvântul strategie, nu ştiu dacă vi se întâmplă şi unora dintre dumneavoastră, dar eu, de multe ori, când îl tastez, scriu mai întâi startegie şi apoi corectez şi scriu strategie. Am încercat să interpretez inversiunea şi nu pot decât să-mi imaginez că, în mintea mea, startul şi strategia sunt în acelaşi loc. Adică nu prea pot începe ceva dacă nu am în faţă, cât de cât, o hartă a drumului pe care vreau să merg, unde vreau să ajung şi cam ce e de jur împrejur.

Dar când mă uit în jur, în viaţa publică românească, nu prea văd mulţi care să meargă cu harta. Cred că sloganul nostru de promovare externă “România – mereu surprinzătoare” de aici vine: nu ştim niciodată unde o să ajungem, doar că, fiind structuri optimiste, încercăm să ne bucurăm de fiecare dată de surpriză.

Pe de alta parte, nici nu e aşa de surprinzător că nu ştim unde vrem să ajungem, pentru că, în ultimii două mii de ani, noi nici n-am vrut să ajungem nicăieri. Am vrut doar să stăm liniştiţi pe loc. Dar n-am putut, pentru că a trebuit să ne apărăm în continuu de cei care, având hărţi, vroiau să ajungă aici sau să treacă pe aici.

Asta e o dilemă de substanţă: cum poţi motiva un popor să-şi facă o strategie, iar am scris startegie, ca să ajungă undeva, dacă el vrea doar să stea pe loc. Când învăţăm de mici că cea mai mare calitate a noastră e că suntem ospitalieri. Adică îi primim bine pe cei care au un drum." (http://www.erudio.ro/ro/media/video/index.shtml)

Bravo, musiu! Deci ştii care-i cauza. Acu o ai şi pe Ileana Cosînzeana. Ce-ar fi să laşi teoria şi să treci la fapte? Ia zi-ne şi nouă strategia optimă să vrem şi noi să ajungem undeva?

5 comentarii:

  1. citit, cautat, gasit, citit, gandit (putut!!!), placut, bagat la idei, placut, gandit, mai citesc si alta data!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu o intrebare desi nu are legatura cu articolul....dar trebuie sa aflu unde se platesc drepturile de autor sau alte taxe care mai sunt ,pentru cei care pun muzica pe la petreceri adik D.J -ii.Am cautat pe internet si pe CREDIDAM.RO...dar nu stiu unde sa platesc in Bacau...sau cine controleaza aceste lucruri...in Bacau.
    In speranata unui raspuns ,va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar că n-are nici o legătură. Dar, fiindcă e un an nou, daţi-mi o adresă de email şi-vă trimit amănunte. Gratis.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Adresa pt detalii:ministeruldansului@yahoo.com
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere