În primii cinci ani, ar fi vrut să pună mîna pe par, dar n-a putut. A fost ocupat să hăhăie, să stea la şpriţ cu Jiji, să trateze cu Hayssam, să confişte telefoane, să danseze ţigăneşte, să umilească ziariste, să se dea cu snowmobilul, de, ca omul.
Pe deasupra, a fost şi-n război cu Guverniceanu, care n-a-nţeles ce trebuia să înţeleagă orice motociclist: că, dacă-ţi dă Preşedintele cadou o motocicletă, tre să mergi pe unde-ţi spune el, nu pe unde vrei tu.
Ei, acu, în al cincilea an, poate! De-acu-şi arată muşchii de preşedinte-jucător! Băse a-nceput să rotească parul pe deasupra Constituţiei, ca s-o facă. Pentru el. Că, cine face, parte-şi face!
Şi numa ce ne trage un decalog, "nu c-ar fi obligatoriu", dar cică aşa vede el lucrurile. Două, cel puţin, din cele 10 idei, au damf de dictatură:
1. Adoptarea unui regim semiprezidenţial coerent. („Dacă vom continua să alegem un preşedinte care nu poate acţiona, vom nesocoti naţiunea şi vom diminua democraţia. Termenul cel mai bun pentru a caracteriza acest regim semiprezidenţial este echilibrul sau, mai precis, divizarea echilibrată a puterilor şi a responsabilităţii, acestea sunt elemente fundamentale în opţiunea mea“- argumentează şeful.:)
2. Şeful statului trebuie să poată să dizolve Parlamentul în situaţii de criză politică. (Da pe el cine-l poate trage de urechi, în situaţii de criză? - întreb şi eu, ca prostul, după ce-am citit Raportul Comisiei prezidenţiale de analiză a regimului politic şi constituţional, care zice că: "eliminarea suspendării din funcţie a preşedintelui ţării „apare ca o formă de europenizare constituţională“...)
Prezidentul zicea-ntr-o zi că, pe un vapor, între matroz şi Dumnezeu nu e decît Comandantul. Să trăiţi, domnule Comandant! Permiteţi să raportez: Suntem pe pămînt, în coasta Europei. Atenţie mare pe unde călcaţi!
Păi, a stat omu 30 de secunde la telefon cu Putin şi s-a molipsit! Vrea şi el să fie Dumnezeu. Chit că unul mai mic.
RăspundețiȘtergereAi uitat ca-i an electoral? Da' nu se gandeste ca poporu',in marea lui intelepciune a zis "nu-i pt cine se pregateste, ci pt cine se nimereste"
RăspundețiȘtergereCa oricare alta natie, avem exact conducatorii pe care-i meritam! Va amintiti de vizita lui Ceausescu in Republica Populara Democratica a Coreei si despre ce a urmat in Republica Socialista Romania?
RăspundețiȘtergereCam asta-i...
e de mare angajament acest decalog atat de basescian, personal sunt de partea presedintelui.
RăspundețiȘtergeretraiti bine dom' presedinte ...
Se apre ca ii miroase a rahat sub scaun. Crede ca daca se vantura un pic piere mirosul. Sa vedem cine o sa il mai voteze, eu sigur nu! Imi este frica sa nu scufunde corabia!
RăspundețiȘtergereDaca mai inundatii si iar nu face fata vom creste toti in ochii lui "pui de comunisti".
Sper sa fie cantecul lebedei!
P.S. Imi place blogul tau!
Lialia: Şi va fi. La un popor fără Dumnezeu, şi dracu-i bun!
RăspundețiȘtergereViorica: Nu, el se gîndeşte doar la Viitorul poporului! Întîmplător, şi Hitler, şi Stalin, şi Sadam, ca să nu mai vorbim de tov. Ceauşescu, tot la Viitorul poporului se gîndeau, nu la victimele colaterale, ca Bush.
RăspundețiȘtergerePoe: Am trăit momentul în care profesorul de română ne vorbea în şoaptă despre Tristan Tzara...
RăspundețiȘtergereHarpon: De care parte a lui, Harpoane? Aia bună, sau alea rele?
RăspundețiȘtergereCosti Balan: Bun venit, Costi! N-o să ne mai cheme "comunişti", e perimat! Trebuie inventat alt termen. Aştept propuneri.
RăspundețiȘtergereHmm, poate sunt eu mai naivă şi mai fără multe sechele de dinainte, dar să-l văd dictator într-o ţară care de voie de nevoie e acu în UE, nu ştiu, mă mai gândesc. În plus, cred că îi "jigneşti" pe Hitler, Stalin şi chiar pe Ceauşescu cu aşa comparaţie :))) Mă iertaţi, eu sunt bolnavă de optimism :)
RăspundețiȘtergere