luni, octombrie 27, 2008

HABEMUS REX - seminţe de bostan pînă la marea votare



Sunt surprins de lipsa de reacţie în presă şi pe bloguri la ditamai articoloiul din Libertatea cere dezvăluie că MS Mihai al României ar avea un fiu.
L-am cunoscut pe Măria Sa la Versoix, în 1992 şi mi-a lăsat impresia unui unui tată de fete. Tipicul acestor bărbaţi constă în cîteva trăsături de comportament absolut specifice: sunt mereu impecabil îmbrăcaţi, vorbesc încet, sunt calmi, au toate argumentele la îndemînă ca să convingă lumea că nu-i chiar aşa de rău să ai ca moştenitori numai fete, umblă tot timpul însoţiţi de nevastă şi, nu în ultimul rînd, se uită cu duioşie după orice băieţel zburdalnic. Nu mi-a trecut never prin minte ideea că regele nostru nereînscăunat ar fi putut avea un fiu. Poate că m-am înşelat.
M-am uitat atent la documentele din ziar. Par autentice. Dieter Stanzeleit (69 de ani) , un tip binecrescut nemţeşte, susţine în cartea lui "Regina pierdută" că este Nicolae Vasile, rădăcină de Hohenzolern, rezultat dintr-o primă căsătorie păstrată la secret atît de Rege, cît şi de către Securitatea Română. Care ştia tărăşenia. Că, cică, maică-sa, Nerissa Bowes-Lyon, rudă de sânge a reginei Elisabeta a Angliei, ar fi fost asasinată din ordinul lui Hitler, iar el, băiatul, acum un distins muzician, a fost crescut în Austria de o anumită doamnă Stanzeleit.
Cum dracu? Adică serviciile secrete comuniste ştiau că Regele nostru a mai fost însurat o dată, şi noi n-am învăţat la şcoală chestia asta pe lîngă fuga lui, cu nu ştiu cîte vagoane de aur?
Şi-apoi, că a stat pitulat 50 de ani, treacă meargă, dar după 90, domnul Nicolae Vasile (alias Dieter Stanzeleit) să tacă piscicol şi să nu-şi revendice obîrşia şi drepturile de moştenitor la tronul României, cînd era singurul candidat???
Şi numai ce se trezeşte Libertatea la o lună înainte de alegeri să scoată pe piaţă povestea.
Ca să aibă românul seminţe pînă se hotărăşte să plece la urnă.

4 comentarii:

  1. nu am vazut articolul, si nici nu vreau sa-l vad. chestia asta cu regele e fumata. ala chiar daca e fiul regelui , bravo lui daca nu revendica nimic , ca oricum nu are ce revendica . iar daca e vrajeala treaba din ziar , probabil ca chiar este, e si normal sa apara informatia in prag de alegeri . oricum nu are cum afecta pe Gigi, Mircea,Vadim, Calin, sau Traian .
    stai linistit , in curand vom afla ca si Romeo are un baiat pianist in SUA . Dar mai e pana la alegerile lui Stavrache .

    RăspundețiȘtergere
  2. Harpon: Prea puţini ziarişti se mai sinchisesc de deontologie. Dacă au auzit vreodată despre asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. e adevarat ce spui .
    si e mult mai adevarat ca cei de la Libertatea sunt pe scandal direct.
    ai mare dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Harpon: Din păcate, nu doar ei. E plină media românească de impostură şi prostie. Unii nici n-ar trece clasa a patra la gramatică...

    RăspundețiȘtergere