sâmbătă, septembrie 20, 2008

UNUL TARE DE WEEK END


Săpături arheologice în Franţa dau la iveală, la o adîncime de 50 de metri, resturi de fire de cupru. Cercetătorii ajung la concluzia că strămoşii francezilor de azi, galii, pusesera la punct o reţea de telefonie subterană.

Vestea a blocat, cum e şi firesc, agenţiile de presă.

Nemţii, Ca să nu rămînă mai prejos, declanşează o campanie arheologică fără precedent. Undeva, în regiunea Ruhr, la 70 de metri adîncime, dau peste resturi de sticlă. Testate cu procedeul U84, artefactele din vremea Goţilor se dovedesc a fi o reţea de fibre optice.

Românii au început şi ei să sape. Tot mai adînc. Au ajuns la 100 m adîncime şi n-au găsit nimic. După o îndelungă chibzuinţă, oamenii noştri de ştiinţă au ajuns la concluzia că strămoşii nostri, dacii, aveau deja reţele "wireless".

5 comentarii:

  1. "Ab origine" si "ex professo" am fost si suntem si-n prezent performeri neintrecuti in sapaturi adanci, retele invizibile, conexiuni, ite, legaturi si imbarligaturi. Toate fara fir sau fara cap, dar cu coada... :)
    Deci, romanii ori sunt in aer pe neschimbata lungime de unda stramoseasca, ori sunt atat de profunzi in cuget si simtiri incat au coborat mult sub nivelul marii. Nu m-am hotarat.
    Oricum, Ave Cezar, Ave Traian, Avem timp pana la sfarsitul lumii!
    Avem si oameni de stiinta, da' nici ei nu-s hotarati unde sa caute mai adanc, in cosmos sau pre pamant...
    (A iesit versificat fara intentie. Talent...) :))
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  2. Doina: Asta ne ţine: talentul. Şi simţul umorului. Dacă mai săpăm, mai găsim...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine ca mai si sapa cineva in romania... ca prea ne inghesuiau buruienile.

    http://luciditateextrema.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. frate sa stii ca in urma unor investigatii mult mai atente romii nostri au descoperit reteaua de cupru de la noi, reteaua de pe vreamea dacilor, de aia nu va mai fi gasita de ai nostri. In ceea ce-i priveste pe francezi nu intrati in panica, nu vor mai gasi nici ei firele de cupru in curand. Romii nostri nu ne vor face de ras , se ocupa deja de problema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Harpon: Specialiştii noştri în materie de ciordeală vor găsi soluţii optime de extragere a cuprului şi pe alte meleaguri. În Noua Zeelandă cică sunt deja vreo şase mii de exploratori autoexportaţi din România. Ce-o să mai rîdem!!!

    RăspundețiȘtergere