luni, septembrie 29, 2008

CERBERUL LUI ORFEU






Am vorbit despre paza şi protecţia locuinţei la curte acum cîtva timp.
Pentru că prietenul meu Dan mi-a trimis nişte poze expresive, voi relua subiectul, pentru că la bloc e altceva.
Să zicem că te-ai mutat într-un apartament pe care-ai dat o basculantă de euroi şi la care mai ai de plătit încă 125 de ani, mai ales că ţi-ai pus în casă tot ce-i trebuie unui om modern, ceea ce a făcut necesară ataşarea unei remorci la basculanta iniţială.
Nouă locuinţă e într-un cartier bîntuit, fireşte, de hoţi.
Vine şeful de scară şi zice că e o firmă tare de pază şi protecţie care are preţuri rezonabile şi care asigură supravegherea intrării în scară 24 de ore pe zi, în trei schimburi şi ce-ar fi să scăpaţi de frica de hoţi?
Ei, aşa da! Mai dai un bănuţ, dar stai liniştit în casă, sau pleci în concediu, nu te mai doare capul: un cerber vigilent veghează în permanenţă să nu intre cineva străin, fără treabă, în bloc. Cum veghează paznicul, asta-i treaba lui, nu te interesează pe tine. El e SPECIALISTUL atestat, prezervativul împotriva violului sfintei proprietăţi!

11 comentarii:

  1. Din cate observ, grea si solicitanta ocupatie! Observati ce extenuat de munca este tanarul popandau. Raspundere mare, deci si vigilentza maxima!! Dupa pozitii se pare ca este si cunoscator de arte martiale! Adica a fost surprins artistic in actiune intr-o zi de marti. :)) Paza garantata si deplina siguranta, categoric. Uite inca unul care s-a proptit in poarta... Sunt posturi si posturi, ha ha! Se plateste bine adormirea?!
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  2. Doina: În general, salariul de paznic sau bodyguard vine ca o completare la pensioara de fost securist sau miliţian, de 8oo - 1000 de euro. Să tot fie din partea naşului fricos ( locatarii) vreo 10 bulioane pentru somnic.
    Dacă doarme, nu ia şpagă, tot e ceva!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu ce inseamna "10 bulioane", dar mi-e "frica" sa mai intreb ceva. Stiu insa cum s-ar concentra intr-un singur cuvant ideea ultimei fraze din articol.
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  4. Doina: Ehehe, aveţi frica-n oase! Lepădaţi-vă de ea ca de dracu! 10 bulioane înseamnă în argou 1000 de lei noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooo, profitabil somnul de veghe! Degeaba ridem de el, ca noi dormim degeaba, avantaj - el. :))
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  6. Acesti bravi reprezentanti ai sigurantei noastre de toate zilele, sunt dulci si minunati in somnul lor zilnic apostulic.Si da, e de bine , cum spune Doina , ca macar nu iau spaga daca dorm.

    RăspundețiȘtergere
  7. vasilicafarafrica : Îmi dau seama c-ai fi preferat ca Doina să spună chestia cu şpaga, dar n-ai nimerit-o! Pentru corecta informare, dă erata necesară: eu am spus-o!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Varanus, lasati omul sa zica fara frica si fara spaga, ce, daca asa prefera? Sic! :)) Mie-mi convine, he he! Vedeti ca si eu veghez vigilent in permanentza sa nu intre cineva strain si fara treaba pe blog? Nu e cazul lui Vasilica. Cum l-am filtrat e treaba mea de paznic, dar ma intereseaza totusi bulionul, ca de el nu m-as lepada... :))
    (Off topic : stie cineva unde-i Sarmis-ul de baza? In Nautilus??)

    CaptainDoina :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Doina: Nu cer nici o şpagă! Dar nici nu dau! Sarmis o fi dormind şi el, ca omul.

    RăspundețiȘtergere
  10. In privinta spagii :
    Daca ziceti dumneavoastra asa,
    Sa va creada cine-o vrea!
    Ha ha!
    "Inadaptatii" nu supravietuiesc in tara noastra de dor, se stie! :D Intrebati-l si pe paznicul activ din fotografii, daca nu-i asa.
    In privinta lui Sarmis :
    Poate "pazeste" si el ceva, intr-adevar... :))
    DoinaFaraHarpon :))

    Ma amuz cu (sau fara?) acceptul bloggerului, nu va speriati.

    RăspundețiȘtergere