joi, septembrie 18, 2008

ŞI ALTE NAŢIONALITĂŢI


Pe trotuarul sclipind de curăţenie, în faţa celui mai grozav hotel din urbe, femeia cu multe fuste colorate ( nu-i aia din poză!) care merge în faţa ta, aruncă pe jos coaja bananei pe care tocmai a înfulecat-o cu plescăituri. La nici un metru de ea, e un coş galben pentru gunoi. Se-nfoaie în tine spiritul comunitar şi strigi după femeie : Doamnă, doamnă!
Baradaglina se întoarce agale, scobindu-se cu arătătorul între dinţii de metal. Are pe deget un ghiul mare care marchează locul pînă unde-l poate băga în gură fără să se axfixieze. Da, boiarule, hai să-ţ gîcească Nacela, că-s mama gîcitoarilor din România şi-ţ spun trecutu, şî ci-ţ cadi la pat la drum di sară! Hai baftosuli, frumosuli, cî-ţ dau norocu-n cărţi şî ti dizleg di farmici!...
Îi arăţi coşul de gunoi şi te-aştepţi să înţeleagă mesajul.
O vezi că se-apleacă, dar nu ca să pună coaja, ci ca să-şi ridice fustele-n cap, dezvăluindu-ţi priveliştea şuncilor ei intime, în acelaşi timp cu un torent de înjurături expresive.
Vă las să vi le imaginaţi.

8 comentarii:

  1. pai fratioare cred ca este imperios nevoie de un Antonesc clonat ceva sa mai faca putina curatenie. Avem tiganet de calitate , dar majoritatea sunt mitocani de secondhand de proasta calitate. Daca suntem deranjati noi astia care ne-am trezit cu ei pe cap de cand ne-am nascut , ce sa mai faca saracii italieni ?

    RăspundețiȘtergere
  2. harpon: OOOOOO, dar bine-ai revenit în patrie, Harpon! De dădusem dispărut, înfipt în vreun caşalot cu siluetă de sirenă!

    Şi Doina se-ntreba de tine.
    Şi cum un blog se poate ţine
    Fără umorul luio Harpon?
    E ca elicea fără avion!!!

    Cît despre macaronari, prea şi-au luat-o-n cap cu democraţia. Las-că le-arată baradaglinele noastre ce-i aia egalitate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai, ca de bucurie,
    Iaca asta-mi vine-a scrie:
    Care-i, frate, legatura
    Intre poza dezbracata
    Si tiganca colorata?! :))
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  4. Doina: Foooooooooooooooooarte frumoase poezele mai scriem noi! Trebuie incluse în volumul IV al culegerii de "Perle folclorice".
    Lagătura dintre poză şi baradaglina-eroină e atavică şi, în acelaşi timp, absconsă. Făptura sublimă este reprezentarea Îngerului Ţigănesc care le luminează calea ca să vadă ce trebuie să ciordească şi-i păzeşte, totodată, de caralii cei răi şi urîţi.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred , ca fata cu evantaiul in spinare e la mare cautare, fratioare.E probabil o forma de marketing a smenuitorilor cioroplini.

    RăspundețiȘtergere
  6. Harpon: Fata are aripioare specifice ciorompanelelor, doar că şi le-a vopsit în culori ceva mai deschise.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si uite-asa, mai invat o limba straina : pasareasca ciorilor! Avantaj EU. :)) Si argotica trebuie stapanita, just.
    Aripile "ingerului" sunt in plus, in opinia mea. Oricum vezi colorat.
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  8. Doina: Orice limbă e folositoare cîndva... Spunea şi Slavici în Mara, parcă...

    RăspundețiȘtergere