luni, noiembrie 03, 2008

DISCURS ELECTORAL MULTINOMINAL


Campania electorală a început. Ofer un scenariu (cu succes garantat) de întrunire, valabil pentru orice candidat, în speranţa că măcar unul dintre ei o să aibă bunul simţ să-şi amintească de mine cînd va fi parlamentar.

Fraţilor, dragi cetăţeni, camarazi!


Aduc acestei minunate adunări salutul prietenesc din suflet acestei minunate adunări, adunate ca să vadă candidatul nominal al partidului nostru. Iată, acesta este: acest bărbat puternic, frumos şi inteligent, absolvent la două facultăţi, om de afaceri prosper, om care, ca patron, dă cel puţin la 30 de oameni pîinica cea de toate zilele. (Aplauze) Fabrica lui de termopan a pus termopane la şcolile din comună, la primărie şi la poliţia care vă apără drepturile. El vă dă de băut pe datorie la restaurantul "Mai hai o dată" şi tot el vă ară pămînturile cu tractoare italieneşti. Acest om este salvarea voastră şi a colegiului electoral al vostru. Adică al nostru. (Aplauze) Vreţi asfalt în comună? (Da!) Vreţi trotuare ? (Daa!) Vreţi canalizare. apă şi gaz? (Daaa!) Vreţi să trăiţi ca-n pampas? (Daaaaa!) Vă invit să-l ascultaţi! (Aplauze)

Candidatul:

Stimaţi prieteni, dragi doamne şi dragi domni,
Eu am venit aici ca să ne cunoaştem, să ştiţi şi dumneavoastră cine e reprezentantul dumneavoastră în viitorul parlament românesc, ales termopatic. (Aplauze)
În acelaşi timp, am onoarea să fac parte din partidul ăsta şi mulţumesc domnului preşedinte că m-a desemnat să vă reprezint în acest colegiu care e foarte important. (Aplauze mai lungi)
Eu nu sunt obişnuit să vorbesc prea mult, îmi place să trec repede la fapte. De aceea, n-am să vă reţin prea mult.
A venit timpul să nu mai facem promisiuni! A venit vremea faptelor! (Ura, ura!)
Voi face totul public pentru că eu nu am cerut nimănui nimic, deci nimeni nu-mi poate schimba convingerea de o viaţă şi nu are cum să mă întoarcă de la planurile mele de a face politică pentru oameni. Nimeni. (Aplauze)

Destul! Destul cu Loganele de 70 000 de euro! (Uraa! Uraa!) Destul cu jaful banilor voştri! Pardon, ai noştri! (Uraaa! Uraaa!) Vă cunosc doleanţele, de aceea, spun DA la tot ceea ce vă doriţi, iar dumneavoastră vă promit că va fi bine. N-o fie uşor, dar eu nu sunt obişnuit să pierd.
Am să vă dau un exemplu. Ceasul pe care-l vedeţi la mîna mea este un Rolex! În toată Europa, nu există european fără Rolex. E o sculă de cinci mii de euro. Ee l-am luat cu o sută. Deci, se poate! Dacă vrem să fim bogaţi, trebuie să fim deştepţi. (Uraaaa! Uraaaa!) A venit vremea ca şi în ţara noastră, oricine să poată avea un ceas ca ăsta.(Uraaaaa! Uraaaaa!) Este timpul, dragii mei, să schimbaţi această ţară. E timpul să fiţi europeni!
Nu trebuie decît să puneţi ştampila pe cine trebuie! Adică, pe mine!
Ştampilaţi GHIARA NEAGRĂ, semnul electoral al partidului nostru! (uraaaaaa! Uraaaaaa!)

Prezentatorul:
Concentraţi-vă, prieteni, şi votaţi refacerea! Ei cu ai lor, noi cu dumneavoastră! Acum putem să-i alungăm pe bandiţi de la putere! Acum putem să-i înlocuim cu ai noştri! Votaţi GHIARA NEAGRĂ! (Uraaaaaaa! Uraaaaaaa!)

(Pe acordurile imnului partidului, "Fii deştept că ţara geme", prticipanţii se îmbulzesc la cele cinci gipane din care se împart pungi cu chipul candidatului, care conţin: brînză, ciuperci, gogoşi şi mult doritele CARICI, mici jucării care se fac mari cînd le iei în mînă.)

2 comentarii:

  1. salutare,

    pari a fi cam anti aia de au sloganul "ei cu ei, noi cu voi". bun, astia nu-mi plac nici mie. dar nici ceilalti nu se simt mai bine printre "simpatiile" mele.
    abia aiasta-i dilema si trilema!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poe: Ba nu, domnule! Mi-s egal de indiferenţi toţi! Am postat discursul pentru oricare dintre catindaţi care vrea cu adevărat să reprezinte popolul.Da să dea drepturi de autor! Sloganu era de fapt "Ei cu ei, noi cu iei!"

    RăspundețiȘtergere