miercuri, mai 06, 2009

Mă urăsc, deci exist

Urăsc blogerii care postează o dată pe săptămînă. Mă urăsc. Rareori mi-a plăcut de mine în viaţa asta, dar acum, în calitate de bloger, am atins culmea propriului meu dispreţ.
Ca şi Paştele, Întîi Maiul a fost plin de "distracţii" pentru cretini. Un popor întreg " s-a bucurat de vremea bună, de mici, bere şi de petreceri la iarbă verde sau în cluburi de fiţe". Repoteri cretini ne-au prezentat vox populi de la imbecilii bîlbîiţi ai neamului într-un mare fel.
Pur şi simplu n-am avut nimic de comentat vreme de o săptămînă, anostă, ca mai toate.
Borală de măgării se întîmplă în ţara asta care pare ieşită de sub ochiul lui Dumnezeu şi scăpată complet de sub control. Chiar nu mai găsesc nici un haz în nimic. Preşedintele nostru jbate joc de legi, televiziunile regretă că gripa de porci n-a ajuns în România, candidaţii la prezidenţie sunt de tot rahatul, Becali nu mai are haz nici ca berbec în turmă. A mai venit şi împrumutul de douăj de miliarde pe care ăştia or să-l topească pe căcaturi. Ce să comentezi? Şi dacă, ce?
Mă urăsc şi pentru că am început să regret că am crezut în schimbare. că am crezut că revoluţiunea de-acu 20 de ani va împlini speranţe, ne va face mai oameni.
Aseară mi-a fost ciudă să constat că cei doi Ceauşescu s-au comportat extrem de demn. Era, pe OTV - sub excitantul titlu "Pentru prima oară, dovezi că Elena şi Nicolae Ceauşescu trăiesc". Bineînţeles, n-a fost nimic nou, şi nici o dovadă. (E genial Diaconescu în captarea audienţei!) Am revăzut a suta oară procesul loviturii de stat şi filme tendenţioase cu bogăţia în care, chipurile se scălda familia care a condus România 25 de ani. Ce să zic?
Atunci mi-am dorit să fiu eu ăla care apasă pe trăgaci. Acum, m-aş mai gîndi.
Mă întreb ce-ar recita Băse înaintea execuţiei.
Ar fi în stare să spună două versuri memorabile, aşa cum a făcut Ceaşca noastră preaiubită?

10 comentarii:

  1. Valule, să ştii că şi pe mine tare mă superi că scrii aşa rar :( Dar uite, ca să-ţi distrag puţin atenţia, trebe să mă laud că nu ştiu cum şi prin ce minune, printre texte despre băselu şi mizeria asta de ţară, scrise de băieţi de top ca ciutacu, zoso, morar, adrian năstase, dar şi de doamna nuţi udrea, m-a pus zelist-u în topul textelor cele mai ză best de zilele astea. Şi tocmai cu subiectul meu minuscul :) Hai, spune-mi, eşti mândru de mine? :D Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Varanus: dragul meu, consider ca acest text este o analiza extraordinara, de o luciditate remarcabila, luciditate pe care o admir si de data asta la tine. Ti-am mai spus si stii si tu foarte bine ca esti unul din foarte putinii cu talent adevarat la scris pe lumea asta. Si talentul tau insoteste o minte in fata careia eu fac, o spun cu toata seriozitatea, plecaciuni. Pentru ca mintile ca a ta sunt rare si ele trebuie onorate.

    Eu nu vreau sa-ti distrag atentia. Nici de la cele scrise de tine si nici de la felul in care le scrii. Eu vreau sa ramai concentrat pe ceea ce esti, pe ceea ce gandesti.

    As pune textul tau nu doar ca o concluzie la toate incercarile din presa si blog-uri de a defini situatia romaneasca ci si ca un inlocuitor. Ce s-au zbatut multi sa spuna in nenumarate si incarcate fraze, tu ai spus in fraze putine si limpezi.

    Te salut, ba chiar imi permit si o imbratisare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa sti ca am fost frustrat perioada asta. Nu mai citeam nimic de la tine!
    Dar imi spuneam: Lasa nene ca vine el si acum ii imparte in 2 cete: de nebuni si de misei.
    Si ai revenit: clar, concis, adevarat, tragic dar si haios !

    RăspundețiȘtergere
  4. ,,Mă urăsc şi pentru că am început să regret că am crezut în schimbare"...,,Aseară mi-a fost ciudă să constat că cei doi Ceauşescu s-au comportat extrem de demn"(copy-paste)...si pe mine ma apuca dracii,... si cand nu mai pot de draci, ma duc pe prundul Trotusului(fara conserva de vulpe :D) si ma uit la Goanta! ...asta numa' ca sa'mi revin...unu' de la palat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt f. mîndru întotdeauna cînd vulpi deştepte spulberă propriile lor recorduri:)
    Şi dau din coadă de bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  6. confruntadurerea: Măgulit de-a dreptul de constatările -subiective:)- ale unei aproape nemţoaice, am stat mult pe gînduri pînă să postez un reponse. Dar azi e vineri, spre sfîrşit de săptămînă, şi-mi place să las lucrurile încheiate.
    Replica mea e un simplu mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Costi Balan: E de bine? Că în lumea asta abulică, am nevoie de hartă ca să decelez valorile...:)

    RăspundețiȘtergere
  8. unu' de la palat: Prundul Trotusului(fara conserva de vulpe şi Goanţa sunt acum atît de departe de minele ăla care eram...
    Sunt invidios că tu, fericitule, le ai aproape:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Stii ceva? Atunci nu voiam ca aia doi sa moara.Voiam sa traiasca si ei cum am trait noi, atat.... Acum ma gandesc ca daca ar fi trait ar fi ras de noi si cu fundul...

    RăspundețiȘtergere
  10. Viorica: Te referi la fundul curului?

    RăspundețiȘtergere