vineri, mai 08, 2009

Orgoliul


Optimismul meu a murit de cîţiva ani. De Paşti i-am aprins o lumînărică, atîta merită.Ia să spun ceva ce n-am mai spus. Costruiesc de o vreme o revistă a unei instituţii care se ocupă cu datul banilor la artişti. Bani pe care-i colectează şi-i repartizează în baza legii drepturilor de autor şi conexe. Intri pe http://www.credidam.ro/ şi afli amănunte, poţi vedea şi revista în pdf. E în stînga, la INFOCREDIDAM. Revista se tipăreşte în 10 000 de exemplare şi se expediază GRATUIT tuturor membrilor. În plus, 1500 de ex. în variantă engleză pleacă peste hotare, la ambasade şi colaboratori.

Buuuun.Ca să întăresc imaginea instituţiei, dar şi ca să pun în valoare, odată în plus, personalitatea unor mari artişti care sunt membri ai asociaţiei, am gîndit un proiect care prevede ca la aniversările marilor artişti, să scoatem cîte un număr omagial. Am ales criteriul vîrstei rotunde. Herlea, Angela Moldovan, Beligan au fost deja subiecte.Iaca azi, m-am izbit de-o mare problemă. N-am să dau nume, din motive de genus irritabile rerum. E vorba să edităm un omagial pentru un mare artist care împlineşte 75 de ani. E un mare artist, dar, pe cinstite, nu are meritele celor de mai sus. De-aia, am zis să-l cuplăm cu alt artist, cam de aceeaşi talie de reprezentativitate. Mi-am asumat subiectivismul, cu cît am avut eu delicateţe în cuget. Toţi colaboratorii celui vizat cu care am discutat au strîmbat din nas. Şi m-au asigurat că, dacă pun în aceeaşi revistă omagială doi actori, indiferent că au jucat împreună trei decenii, că se laudă reciproc în public, că au, la o adică, aceeaşi valoare, nu fac decît să-i jignesc pe amîndoi!

Stau prostit, gata să fac din nou eroarea binelui care face rău.


Un comentariu:

  1. Ei si acum o sa se supere Dinica si cealalta persoana pentru ca cineva face revista cu ei, dar nu separat ci impreuna !? Orgoliile sunt mari inlumea artistica, dar stiam ca numai in asta de dupa Dec'89. Ce sa zic:
    "Sa vedem !" zise orbul.

    RăspundețiȘtergere