miercuri, mai 20, 2009

ÎNTÎMPLĂTOR, TOT DESPRE LIMBĂ

Mare dezbatere mare cu subiectul limba. Română. După ce aseară cetepeul l-a trimis pe catindatul Geoană la clasa a treia, azi îi văd pe Păunescu, pe Drăgoteasca, pe Mădălin Voicu, pe Chilian (!!!) şi pe încă vreo doi cum îi pun la colţ pe puliticienii care vrea să ocupe futoliul prezidenţial.
Excelentă idee. Benefică pentru toată lumea. Rezonează cu ceea ce cred cu obstinaţie: cine nu ştie limba română, n-are nici un motiv să fie persoană publică.
Aşadar, îi rad preopinenţii, pe rînd, pe Băseasca aia mică, pe Nati Meyr, pe Geoană, Becali, CVT, Vanghelie, dar şi pe Văcăroiu, Tăriceanu, şi se rîd de ei.
Iar Păunescu îl rade în plină emisiune pe Chilian care se dă deştept şi se bagă-n seamă şi-l ia valul pe dinainte c-o cacofonie de corigent.
Bine, bardule! Zi-le despre şcoala veche, unde limba română era supremă. Arde-i pe mitocani peste bot!
Ce caută hodoronc troncul Chilian la o emisiune despre limba română căreia-i siluieşte accentele în producţiunile pe care le cîntă?

2 comentarii:

  1. Hmmm, citind comentariul tau observ ca din lista mentionata lipseste un izvor al perlelor politice - Basescu. Mie unul imi da de gandit asa o selectie, cand stiu ce am auzit iesind din gura lui Basescu. Iar daca ma iau dupa judecata ta, un presedinte care injura jurnalistii, ar trebui demis si scos din viata publica cat ai zice 'peste'.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai: Băsescu, ca cappo di tutti cappi, ar fi trebuit să-şi păstreze condiţia de marinel, bişniţar de blugi şi de ţigări, nu să se-arunce la cea mai înaltă foncţie din stat. Numa că, n-are nici o vină. în înţelepciunea lui, între un şmechereaş şi un corupt (nedovedit încă, boborul şi americanii au decis că hohotele prosteşti sunt mai reprezentative pentru România decît filozoficalele bomboniceşti. Iaca, din cele patru milioane de foşti comunişti de omenie, nu s-a găsit altul mai cu moţ.
    Vai de mama noastră.

    RăspundețiȘtergere