miercuri, septembrie 30, 2009

DIMITRIE CEL DERUTAT

Dimitrie lăsă Adevărul jos şi privi pe fereastră. Două păsărici ciuguleau ceva pe craca cea mai de sus a zarzărului. Mai la toamnă, după alegeri, va trebui să mai taie din crengile alea căci crescuseră prea mult. Şi, de asta, producţia de fructe fusese anul acesta atît de nemulţumitoare, încît doamna Catrina nu umpluse decît un amărît de borcan de 150 de grame cu tradiţionala şi delicioasa dulceaţă de zarzăre.
Ai dracu moldovenii ăştia, îşi zise Dimitrie. Tot mereu sunt la vîrf. Fac ce fac şi tot de moldoveni dau. Columbeanca, Iacubov, Răduleasca, aia, cum o cheamă, Andreea Marin, şi cine ştie cîţi or mai fi. Acuma, na, cine conduce campania electorală? Tot ei. La unii Hrebe, la ăilalţi, Stava!
Păsărelele îşi luară zborul. În locul lor, o frunză se desprinse de pe creangă şi pluti agale spre sol.
Dimitrie îşi dădu seama că are două probleme. Unu, nu putea înţelege cum de Elena Gabriela Udrea nu are nici o relaţie cu Bacăul. Că blondă e, ministră e, culpabilă e. Iar doi, Dimitrie nu găsea nici în ruptul capului în ce hal ajunsese ţărişoara asta, încît oamenii se sinucideau pe capete, unii dintre ei chiar din dragoste. Şi, pe deasupra, mai vedem şi atîtea accidente mortale de circulaţie. Chiar nu se poate face puţină ordine?
Uite de aceea Dimitrie era foarte derutat.
Şi, colac peste pupăză, începură să cadă picături mari de ploaie.