joi, septembrie 17, 2009

MOARTEA UNUI ARTIST


În 15 septembrie 2009, încă un mare artist român şi-a luat zborul spre tărîmul de dincolo. Ne-a părăsit, la doar 70 de ani, NICU CONSTANTIN, cel al cărui umor debordant a ars cu acidul ironiei usturătoare prostia, lenea, nepăsarea, timp de peste cincizeci de ani.
Popular şi modest, celebrul actor a stîrnit, cu umorul lui exploziv, de pe scenă sau de pe ecrane, uriaşe valuri de simpatie. De după lentilele groase ale ochelarilor, cu alura lui bonomă, cu aparenta lui naivitate, cu o căldură umană nestăvilită, a ştiut ca nimeni altul să rostească adevăruri crude. Ne-a înveselit într-un fel numai al lui, obligîndu-ne totodată să medităm la valorile profunde ale omenescului. Adevărată stea a comediei româneşti, Nicu Constantin a dat, în fiecare apariţie, un sens profund dictonului „rîzînd se pedepsesc moravurile”.
Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină!
Aici la noi e din ce în ce mai trist.

Un comentariu:

  1. Val, am o rugaminte, chiar daca unii or să se supere pe mine. Nominalizează, te rog, nişte artişti slabi şi care sunt încă în viaţă. Că văd că, după trecerea pe lumea-ailaltă, toţi devin genii.

    RăspundețiȘtergere