joi, septembrie 24, 2009

O NOAPTE DE INSOMNIE

Pîrdalnica de viaţă te pune mereu în situaţii care te lasă cu gura căscată. Cum ar fi aceea cînd preşedintele nostru a participat cu trup, suflet şi soţie la o nuntă ţigănească.
Ca şi cum preşedintele afro-american al SUA, domnul Obama, s-ar duce la o petrecere de albi. La Ku Klux Klan, for example.
Dar să lăsăm politica.
La începutul nopţii trecute, pe la zece jumătate, tocmai cînd Dimitrie îşi trăsese pilota de puf pe cap, gata să aţipească, se luă curentul.
Pagubă-n ciuperci, abia n-o să-l mai zbîrnîie la cap motorul frigiderului. Şi-o să aibă şi el parte de-o noapte liniştită, ca la pensiunea de la Durău, unde fusese el în concediu astă iarnă.
Numai că, nu se ştie din ce pricină, gîndul îi fugi la copilaşii sărmani din Somalia şi toată noaptea nu mai putu adormi.
Nici nu mai are vreo importanţă că, la un moment dat, prin firele de electricitate din pereţi, curentul reîncepu să zburde nevăzut şi fără zgomot.
Uite-aşa, bucuriile civilizaţiei pălesc în faţa tragediilor lumii.

Un comentariu:

  1. Nu's' de ce, da' nea Dimitrie cu viata lui cu tot, imi devine din ce in ce mai simpatic. Cred ca in curand o sa ma atasez rau de el!! O fi de bine, o fi de rau... :D

    RăspundețiȘtergere