sâmbătă, iulie 04, 2009

TEORIA CONSPIRATIEI. APLICATIE.

O stranie intimplare mi-a povestit aseara doctorul Ion Vianu, pe care l-am revazut dupa aproape 15 ani, la Morges, unde este rezident de mai bine de 30 de ani.
Reintrat in drepturi in Romania, de unde a emigrat in 1977 dupa ce a aderat la celebra scrisoare a lui Paul Goma si a fost hartuit de baietii cu ochi albastri, celebrul psihiatru vine de citeva ori pe an in Bucuresti, unde sustine cursuri de psihoterapie.
In septembrie trecut i-a disparut portofelul in care avea actele de identitate si citeva sute de lei, in timp ce iesise in oras la cumparaturi. Dupa ce a refacut traseul, in speranta ca-si va recupera actele uitate pe vreo tejghea, s-a intors acasa, si, ca orice om care pierde ceva, s-a apucat sa caute disperat portofelul, desi era convins ca il avusese asupra sa la plecare. A rascolit toata casa si a cautat peste tot, pina si in locurile in care era imposibil sa-l fi pus.
Nu l-a gasit. S-a pus apoi sa astepte un ipotetic binevoitor care sa-i puna in cutia postala macar documentele de identitate. Au trecut citeva saptamini si minunea nu s-a intimplat. Profesorul si-a luat inima in dinti, a declarat pierderea la politie si a inceput alergatura pentru obtinerea unor noi acte. Nu mai putin de doua luni a durat pina sa intre in posesia cartii de identitate.
In ziua cind calvarul a luat sfirsit, fiind invitat la o reuniune oficiala, si-a pus unul din costumele pentru astfel de ocazii, costum pe care nu-l mai imbracase de mai bine de jumatate de an.
In buzunarul hainei a dat peste portofelul pierdut intre timp, cu intreg continutul.

Intrebare: Cum a ajuns obiectul intr-un costum pe care Ion Vianu nu-l atinsese ?

Eu am o idee, dar cum e foarte aproape de teoria conspiratiei, n-o fac publica.

Aveti explicatii?

4 comentarii:

  1. De cate ori nu se intampla sa uitam cu ce ne-am mai imbracat chiar si cu cateva zile in urma...ce teorie a conspiratiei? si-apoi, domnul are si el o varsta...sys

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica, vezi Doamne, fostii securisti inca mai sunt activi in Romania, si inca mai fac sicane "sarmanilor" disidenti? Ha, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim: Garantezi tu ca nu??? Daca vii din interior, ai putea s-o faci. Da-ne mai multe detalii, daca-ti este permis:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema nu e ca i l-au luat. Să fie sănătoşi! Chestiunea e de ce i l-au returnat. Şi ce i-or mai fi pus pe-acolo...

    RăspundețiȘtergere