miercuri, iulie 01, 2009

ICI, GENEVE


Stirile importante la care ciulesc urechile elvetienii sunt:

- Certurile pe fantoma lui Michael Jackson

- Madoff cu cei 150 de ani de pirnaie obtinuti pentru merite deosebite in devalizarea bancilor americane

- Politia elvetiana are cyber - inspectori care cauta pe internet infractori pasionati de pornografie in timpul serviciului. Mai ales pe cei angajati la stat. Aici, bulotul e boulot.

- Insasi marea criza globala da semne de criza. Ele se vad dinspre tarile din Sud, carora aici li se zice "emergente": Croatia, Columbia, Malaiezia, Thailanda, Peru, Turcia, Panama, Indonezia,

Africa de Sud, Mexic, Brazilia, China, Rusia, Bulgaria, Polonia, Coreea, Kazahstan, Ungaria, Ucraina. Nu mai cititi inca o data lista. Romania nu figureaza. Sau nu conteaza.

- Porsche a respins oferta de fuziune pe care i-a lansat-o Volkswagen

- Recesiunea amina spectrul unui soc petrolier pentru 2013

- Rusia a semnat un acord cu Azerbaidjanul prin care ii cumpara gazul care ar trebui sa ajunga in Europa prin gazoductul Nabucco

- Cartea electronica, aflata in gestatie de zece ani, e gata sa cucereasca piata elvetiana. Reader-ul poate reproduce pe un ecran tactil, carti de pina la 7 000 de pagini, care se pot incarca de pe o platforma care cuprinde pentru mokment 20 de mii de titluri. Echipamentul se vinde aici cu 449 de franci ( cam 1 350 de lei), are 260 de grame si poate stoca muzica.

In rest, timpul e excelent pentru plaja si croaziere pe lacul Leman, la fel de albastru si de aseptic. Insa muntii sunt acoperiti de un strat de nori, asa ca inca n-am vazut Mont Blanc-ul.

Asa ca, n-aveti de ce ma invidia.


PS: Am mincat la prinz intr-un nenorocit de restaurant ieftin de cartier, care la noi ar avea patru, daca nu cinci stele. O salata, o piza (pe care n-am putut s-o termin, ca era cam multa) si apa minerala Henniez, total 13 franci. Cam 40 de lei. Dar sunt in Elvetia, ce puii mei???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu