marți, noiembrie 02, 2010

DOUZECI DE ANI CA UN FULGER


Centrul de cultură George Apostu din Bacău, împlineşte pe 10 noiembrie două decenii de acivitate. Aniversarea va fi marcată de o serie de evenimete culturale şi artistice ce vor fi, fără îndoială, la cel mai înalt nivel.

Miercuri, 10 noiembrie, începînd cu ora 17, la sediul Centrului, Simpozionul
Naţional de Estetică are ca temă firească o rememorare a celor 20 de ani de existenţă. Cei care au fost implicaţi în activităţile instituţiei vor primi Diploma şi Medalia aniversară a Centrului. Apoi, Ansamblul ARCHAEUS, condus de minunatul muzician băcăuan Liviu Dănceanu, va susţine un concert de muzica bizantină.

Joi, 11 noiembrie, ora 10.30, la Universitatea „George Bacovia” Bacău, importante personalităţi în domeniul esteticii vor susţine în faţa studenţilor prelegeri privind “Estetica vietii cotidiene”, iar la ora 17.30, sala Ateneu a Filarmonicii Mihail Jora va fi gazda ceremoniei de decernare a Diplomelor de Excelenţă şi Premiilor Centrului de Cultură „George Apostu” pentru anul 2010. Seara se încheie, cum altfel decît cu un Concert aniversar, susţinut de orchestra Filarmonicii.

Vineri, 12 noiembrie, la ora ora 11.00, la Centru, pe lîngă lansări de carte şi a ediţiei aniversare a revistei "VITRALIU", Geo Popa propune o discuţie cu tema "Cultura, încotro ?".
Seria manifestărilor se va încheia la ora 17.00 cu vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului plastic Aurel Vlad.

Cum se vede, Centrul ne propune nu doar o simplă retrospectivă marcată de interesante evenimente culturale, dar şi un prilej de a măsura ce preţuire mai are spiritul după douăzeci de ani în care banul a ajuns să reprezinte (aproape) suprema valoare umană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu