joi, iunie 26, 2008

Domnului Vanghelie, cu dragoste de ţigan

În Capitala României, pe strada Eforie, vizavi de Poliţia Municipiului Bucureşti şi fix în faţa Primăriei lui Vanghelie, cam de două luni şi-au făcut sălaş direct pe trotuar vreo cincisprezece de ţigani.
La început a fost doar o mamă colorată cu vreo trei copilaşi. Cu timpul, gaşca s-a mărit. Locuiesc acolo, pe cartoane, acoperiţi cu plastice, dar dorm pe relaxe şi sunt bine îmbrăcaţi. Beau cafea şi fumează toată ziulica, iar seara, pînă după miezul nopţii, foşgăie în semiintunericul străzii europene,
sub ochii miloşi ai poliţiştilor.
Bidonville-ul este garnisit cu anunţuri scrise agramat, din care se înţelege că protestatarii vor case, altfel le e încălcate drepturili omulu. Azi a apărut un banner, mai mare, roşu, din care zîmbeşte Vanghelie. Textul este următorul: NOI TE IUBIM PENTRU CĂ ŢIE ÎŢI PASĂ!
Realesul vede panarama zilnic, dacă vine la birou. Dar nu-i pasă de declaraţiile de amor ale confraţilor săi etnici. În schimb, nici de faţa sectorului de care răspunde, nu-l doare-n cot.
Mîine fac şi niscai poze.

2 comentarii:

  1. Domnule Vaaaaaaal, asteptam pozele! Chestia cu pasatul lui Vanghelie a fost doar un slogan de campnie electorala, doar se stie. Avem prieteni in sectorul 5 care s-au dus la vot doar ca sa n u iasa Marean, dar se pare ca au fost mai multi confratii sai etnici, cum ii numiti dumneavoastra. Asteptam cu interes urmatoarele!
    Pupici de la fetele dvs de la CDD!

    RăspundețiȘtergere
  2. E, acum ati coborat "pe pamant"... Mai veniti de-acasa, vorba cuvantului... (zambet complice, tolerant)
    Uaaa! Pupici de la fetele dvs.? Asteptat cu interes?? Hm...
    "Nil medium est". (ranjet edificat)

    PS. Sporturile mele preferate sunt ping! si pong! (nu ca ar interesa pe cineva)
    Cu aceeasi stima,
    Doina

    RăspundețiȘtergere