marți, februarie 03, 2009

BĂTĂLIA ŞERPILOR

Ei bine, în sfîrşit Dumnezeu a fost încă odată român: Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a decis, după ani şi ani de dispute, că Romania are dreptul la o suprafata de 9.700 de kilometri pătraţi, ceea ce reprezintă 79,34% din aria de 12.000 de kilometri pătraţi asupra căreia avea pretenţii. În acest fel, ţara noastră are acces la o cantitate estimată de 70 de miliarde de metri cubi de gaz şi 12 milioane de tone de petrol.

Adică, teoretic, avem de-acu pînă - n 2027 independenţă energetică! Ne-am scos!
URA! URA!URA! s-a auzit de la Cotroceni, asta da pleaşcă pentru prezidenţiabilul în foncţie, motiv pentru un nou mandat.
URA! URA! URA! - s-au repezit pe dată ROMGAZUL şi LUKOILUL să strige, salivînd la gîndul unei concesiuni pe bază de licitaţie tipic românească.
URA! URA! URA! (plus aplauze prelungite) s-a auzit în surdină dinspre birourile celor care vor primi valizele cu şpăguţa.
După ce s-a vîndut pe nimic industria,
iaca un nou prilej de comisioane şi de chilipiruri pentru băieţii deştepţi. De mărimea platoului continental.
Insula Şerpilor a rămas Ucrainei.
Dar şerpişorii noştri vor demonstra negreşit că-s mai şerpi decît ai lor.
Avem totală încredere.


5 comentarii:

  1. salut. sunt off topic (de ăştia cu şerpii lor mi s-a făcut rău oricum) :am pus şi bacăul la meteo :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu strig Ura!, la mine ura e in suflet :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hadean: Da, da, l-ai pus primul pe listă, acolo unde-i e locul pe toate listele, începînd cu aia a corupţilor nedovediţi! Bravo şi mulţam.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aicişa la prefectură, mîna dreaptă a prefectului e un domn pe care, poate nu întîmplător, îl cheamă Hură. O fi cu H aspirat, ca la franţuji?

    RăspundețiȘtergere
  5. Io cred că e ca în bancu ăla cu ţiganu şi ţiganca. "Fă, dacă gheceşti ce am io sub pat şi începe cu H îţi dau o mie dă dulari!" Stă ţiganca, se gândeşte. "Nu ştiu, bă, ţigane!" "Hă, hă, ho pereche dă papuci, fă!" Stă ţiganca, stă. "Auzi, bă ţigane, dacă gheceşti ce am IO sub pat şi începe cu H îţi dau 2000 dă dulari!" Stă ţiganu, se scarpină în cap. "Nu ştiu, fă. Ce ai sub pat?" "Hăhăhă, haltă pereche dă papuci!"

    RăspundețiȘtergere