marți, martie 17, 2009

NEURONUL TREPIEDULUI ÎN ACŢIUNE

Un netot de cameraman local, dar şi corespondent al unui trust media cu acoperire naţională care-i dă 25 de lei pe ştire, e în pană de subiecte. Că doar în provincie nu se-ntîmplă în fiecare zi catastrofe. Şi ce s-a gîndit, cameramanul cu creier de trepied? Ia să creeze el un subiect. Şi dă telefon la un amărît dintr-un sat pierdut în noroaie şi sărăcie de la margine de judeţ şi de lume. Care amărît are şase copii şi n-are ce le da de mîncare. Nici serviciu nu are nenorocitul din cătunul unde cea mai mare afacere e o cîrciumă cu trei mese, în schimb, ca tot românul, are mobil. Deci, trepiedul îl sună pe rodnicul tată şi-i spune că vine din Anglia şi că ar vrea să înfieze un copil că nevastă-sa nu-i poate face. Da copchilu să fie sănătos, că vrea să-i ia un rinichi să-l vîndă, ca să-şi scoată cheltuiala. Iar ţăranul, ce făcea? Se scărpina sub căciulă şi se gîndea că plodul o să trăiască fericit în Anglia şi fără un rinichi, c-o să aibă ce mînca, un pat cald şi, oricum, o să-i fie mai bine decît în cocioaba de lut în care abia încap şapte suflete. Şi zice ţăranul da, bine, cu 12 000 de euro ţi-l dau. Trepiedul nostru frige un apel la DIICOT, îşi ia camera-n spinare şi face ştirea: monstrul din judeţul Bacău îşi vinde progenitura! Flagrant într-o staţie de benzină: puliţia pune laba pe tăticul amoral, îi numără miile de euro, ăla recunoaşte tranzacţia şi România e, din nou, stupefiată! Făptura inumană e băgată la zdup, trepiedul îşi ia cei 25 de lei pe marea ştire, copilul e preluat de autorităţi, iar românaşul mai mestecă o dezbatere cu madam Tatoiu pe post de expertă în drame lacrimogene.
Care te pricepi la Codul Penal, ia zi-i, INSTIGAREA nu-i o faptă incriminabilă?
Că eu, unul, nu mai pricep nimic.

6 comentarii:

  1. de ce nu ma mir? de ce oare? coane, da' niste detalii poti sa dai? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Amaratul oligofren care are curtea plina de copii facuti la bautura nu a dat anunt in ziar de oferta rinichi fata baiat ochi albastri, pret bun livrare imediata rog seriozitate…, in schimb trepiedul a cautat sa inchirieze copil pentru munca la stana ( se pare oferta valabila nu numai in criza dar si in tranzitie tocmai incheiata ). Oligofrenul a zis ca are reduceri de criza si in acest caz poate sa-l dea de tot, ca el potent poate face cu duzina, nu-I mai trebuie, iar in betia lui ce si-a zis ca daca trepiedul , om de la oras boier,de , cu bani este dispus sa-l infieze sa obtina si un ban acolo , niscai euroi , iar daca-I vorba si de o operatie , (chestii complicate ) se cuvine sa cerem mai mult.

    Trepiedul, antena1 acces direct pot oricand sa inventeze tot felul de situatii si sa pacaleasca o multime de lume si sa-I impinga sa faca chestii imorale si ilegale. Nu trebuiau sa vina pana la bacau , gaseau oriunde chiar si in bucuresti asemenea personaje..

    Corul de gaite inflamate ce isi gasesc cuib in fiecare seara la tv –uri acces direct antene si altele ce facca sa nu mai avem sau sa reducem numarul oligofrenilor care-au suparaproductie in batatura si apoi trec la vanzarea si exploatarea industriala a acesteia ? ?

    Cele 2 Romanii ( din cele multe si mereu surprinzatoare ), au avut un element comun pentru scurt timp: COPILUL. Copilul subiect de tranzactie intre doi soti alfabetizati, posesori de carduri si platitori de multe taxe si impozite ( Miha fara Elan ) ( si plini de dragoste parinteasca, multa dragoste parinteasca ) etc, si copilul subiect de tranzactie intre un analfabet dinpunct de vedere moral si uman procesator de alcool, consummator de ajutor social etc. si sarpele odios (trepied mesager din cealalta lume ) care l-a testat moral oferind rezultatul molfait de presa atotstiutoare spre consumul celeilalte romanii atat de... surprinsa

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,
    Sunt langa tine referitor la profesionalismul jurnalistilor (si sa ma scuze jurnalistii adevarati) de la antena si pro. Stiu un caz in care ziceau ca sunt inundatii in Tulcea si ca sa demonstreze, era omul intrat in Dunare pana la genunchi, iar populatia din Tulcea se plimba linistita pe faleza. Seara erau cu totii stupefiati ca nu s-au intalnit cu inundatia in oras asa cum o vedeau la stiri. Multi din reporterii de la TV-eu (indiferent de post) dau stiri pe sticla, stiri pe care nici macar nu le verifica, iar cele adevarate sunt taiatae la montaj, in functie de ordinul de sus si de marketing/rating.
    Dar sa ajungi sa iti vinzi copilul, indiferent pentru ce, mi se pare strigator la cer si cred ca este o lectie buna pentru toti alcolicii care fac copii de vanzare. Ceea ce este important, parerea mea, este un semnal de alarma la cat de jos ajungem ca societate, la cat de bine isi face treaba protectia copilului(sau cine ar trebui sa isi fac treaba din institutii), la ce legi (de 2 bani) sunt in tara asta si cea mai mare problema este la felul in care se aplica legea (deloc sau numai pentru cei bogati). Politia nu misca un deget pentru ca este prea corupta sau este prea timorata de banii unora, societatea civila este diluata in tot aceast ocean de reclame, scandaluri si goana dupa bani. Cred ca un dus rece de genul reportajului asta avem nevoie, sa ne mai trezeasca la realitate, sa vedem ca in jurul nostru lumea moare de foame, ca unii din noi ajung in halul in care sa isi vanda copilul este ceva normal si ca o fiinta vie este tratata ca pe o marfa.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...si ,,trepiedu' " mai respira? ...bine ca nu'l cunosc(si nici nu vreau!),pen'ca altfel ma duc la ma'sa s'o intreb : fa proasto(alta expresie n'am gasit),cand l'ai ,,gandit" pe ,,trepied" cine mama (...puneti ce vreti!)a consumat ,,etylyc"!?!...in rest, ...si posturile TV care dau asemenea stiri sunt de ...! ala nervosu' de la palat!

    RăspundețiȘtergere
  5. In functie de felul cum este comunicata ideea infractionala, instigarea poate fi explicita (deschisa) si ascunsa (perfida, insidioasa) fiindca instigatorul nu-si da in vileag rolul fata de instigat, astfel ca acesta din urma crede ca ideea infractionala ii apartine.
    Pentru a fi sanctionata instigarea neurmata de executare, cat si cea urmata de executare dar a avut loc desistarea ori impiedicarea producerii rezultatului, trebuie ca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la care s-a instigat sa fie mai mare de 2 ani, altfel instigatorul nu se sanctioneaza. S-a considerat ca gradul de pericol al infractiunii si al instigatorului in cazurile in care pedeapsa legala a inchisorii este de 2 ani sau mai mica, nu ar necesita sanctionarea ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. stii ca tiganu o vinde si pe ma-sa FUNDUlea deja a inceput sa ameninte in stanga si'n dreapta

    RăspundețiȘtergere