marți, iunie 29, 2010

Vine sinistrul pe Siret

Azi la ora 18, locuitorii din Şerbăneşti şi Holt, priveau îngrijoraţi puhoaiele Siretului. Apele mai aveau circa doi metri pînă la nivelul digurilor care apără podul spre Vaslui. În aval şi în amonte de acestea, Siretul îşi depăşise matca. Dar viitura cea mare care vine din Ucraina ajunge în coasta Bacăului abia mîine în jurul prînzului.
În comuna Săuceşti din nordul oraşului (inundată catastrofal în 2008), armata şi jandarmii evacuează locuitorii. După inundaţiile de acum doi ani, s-au făcut planuri, s-au alocat fonduri, dar digul de apărare nu s-a mai făcut. Între timp, a fost campania electorală şi banii au dispărut.
Imbecilii, nu.

3 comentarii:

  1. Banii n-au dispărut decât jumătate, adică 15 miliarde. Restul au fost returnați la buget. Cea care a făcut asta este acum subprefect, Tudorița Lungu. Asta e avansare pe competență, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat, minunat. Da ai dovezi? Căci fără de dovezi, jiaristu-i ca digul de la Săuceşti:)

    RăspundețiȘtergere
  3. ...functionarii publici sunt versati in a sterge urmele ...sunt acoperiti de hartii - asadar inclin sa cred ca Florin are dreptate.
    Dovezi ...
    Irina Schrotter a ridicat problema funct publici de la Primaria Iasi: dupa 3 zile si-a inchis blogul ...au ramas marturii niste articole aparute in Evenimentul de Iasi - DGFP-urile, primariile si prefecturile sunt tixite de rude directe (cam 30%) si inca pe atat nasi, cumetri, pile ...
    Nu se poate vorbi de dovezi, competenta, bunavointa ...doar interese personale.

    RăspundețiȘtergere