marți, iunie 15, 2010

MORŢIUNEA CU PETE DE CĂCAT

Naşterea şi parascovenia pîrţului scremut al opoziţiei, numit pompos moţiune, au trecut. În urma lor a rămas canicula, doar-doar om avea şi noi motiv să ne enervăm de-adevăratelea. Cum ne-am enervat la revoluţiune, acu doujde ani.

Şi a mai rămas un miros de putoare parlamentară cam cum puţea pe vremuri cînd treceai cu trenul pe lîngă fabrica de clei de oase de la Mărăşeşti. Bine c-a venit capitalismul luminat şi, din mîndreţea pestilenţială de lîngă mausoleu n-a mai rămas decît un peisaj cu schelete de beton, cam cum vedeţi în imaginile alea de la Hiroşima, după ce-a trecut Enola Gay pe deasupra. Şi cam cum o să se vadă toată Românica noastră cît de repede.

Că altă scăpare, nu-i. Decît dispariţia, după ce-am văzut azi în Palatul Poporului. Cîtă mizerie s-a adunat acolo, de toate culorile, din toate spectrele puliticianiste, nu-mi venea să-mi cred organelor de simţ. Ce panglicari, ce mitocani, ce ţaţe, cîtă derbedeime, ce mincinoşi şi cîtamai făţărnicie! Cu tot respectul faţă de neam, ăştia-s reprezentanţii ţărişoarei mele pe care am fost învăţat s-o iubesc ca pe mama? Cum dreacu-au ajuns nenorociţii ăştia să facă legi pentru un popor şi-aşa nenorocit de soartă?

Putere şi opoziţie, aceeaşi miasmă.

Îi văd p-ăi bătrîni cum au albit în Parlament din 90 încoace de grija lor, nu a naţiei care i-a făcut. Îi văd pe ăştia tinerii care nu mai încap în hoteluri, avioane, vuitoane şi-n propria lor piele, cum se zbat să roadă ciolanul de să nu mai rămînă nici praful din el. Îi văd pe analfabeţi cum se screm să lege trei vorbe, pe mincinoşi cum se îneacă în propriile lor minciuni şi pe hoţi cum se dau în gît unii pe alţii. Şi nu vin domle jăndarii să mi-i lege pe toţi şi să-i care cu camioanele la dracu-n praznic, şi să-i pună la săpat tuneluri pentru autostrada din Carpaţi. Păi nu vin jăndarii, că mi-s ocupaţi să se bată cu pensionarii la porţile de fier de pe Izvor. Cu pensionarii ăia de au 300 de lei pensie. Din care-o să le mai rămînă cît pentr-un ferpar.

.

M-am tot uitat azi să văz vreun puiandru politic de Doamne-ajută. Cu mintea la cap. Cu vreun plan, ceva. Cu vreo sclipire în ochi care să dea măcar speranţă. Am văzut venin. Circăraie.Discursuri fără argumente. Miştocăreală de gang.

Iar cînd s-au sfîrşit de băgat bilele, din televizor m-a izbit un damf. De ou clocit. De băşină. De cîine mort. De pucioasă. De curvă nespălată.

Pe care n-o fut decît beţivii. Dacă nu vine furtuna.

Un comentariu:

  1. S-a dus naibii toata pofta de mancare pe ziua de azi; ai zis-o tare de tot!

    RăspundețiȘtergere