joi, iunie 10, 2010

CINE TE REPREZINTĂ, ROMÂNE?

Azi 10 iunie 2010.
Afară ninge. Minus 25 de grade la soare. Nuţu Cămătaru plînge la ieşirea de la pîrnaie. Peste exact o lună şi opt zile împlinesc 24 de ani. Voi fi primit în rîndurile pionierilor. Sau în curte. Curtea constituţională. Preşedintele s-a dus în piaţa Universităţii, dar n-a venit nimeni. Pensiile se vor mări cu 24,5 la sută, iar salariile profesorilor cu 50 la sută, deoarece ei trebuie să educe viitoarele degeneraţii de cocălari, drogaţi, alcoolici, piţipoance şi handicapaţi. România nu va fi afectată de criză.

Gogoriţe. Minciuni. La naiba, realitatea se alcătuieşte din cu totul alte adevăruri.
De fapt, azi 10 iunie 2010, e cald al naibii. Nuţu călăreşte ca Iancu Jianu, băgîndu-şi meseria în gîtul justiţiei. Eu fac 57 de ani (!!!). Nu voi fi primit nicăieri, nici măcar la pionieri. Preşedintele nu s-a dus şi nici nu se va duce în Piaţa Universităţii, în schimb, a solidarizat cu nenorociţii care se tîrăsc cu 400 de lei pe lună, donîndu-şi salariul la fondul Solidaritatea. Ceaşcă le-a oferit protestanţilor 100 de lei. După trei zile a mierlit-o. România e în criză. Cu C de la căcat.

Nu c-aş fi ungrofil, dar, totuşi:
Ungaria va aplica un set de 29 de masuri pentru reducerea deficitului bugetar, printre acestea fiind taxarea bancilor, renuntarea la masinile de serviciu si telefoanele mobile gratuite acordate functionarilor, scaderea impozitului aplicat companiilor de la 19 la 10% si plafonarea salariilor angajatilor bancii centrale Salariile angajatilor din sectorul public, inclusiv pentru angajatii bancii centrale, vor fi plafonate la 7.092 euro pe luna.. (http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_20356)

Ţara mea mai are doar un pic şi devine cea mai mare putoare mondială.
Afară ninge.

5 comentarii:

  1. Ehei, ungurii au fost mereu mai destepti ca noi; oare de ce nu se ia, ca doar suntem vecini?

    RăspundețiȘtergere
  2. ei au coaie. noi avem smulgatori de par din cap si uite lupul.
    dar cel mai probabil la ei parlamentarii n-au facut imprumuturi de miliarde ca sa plateasca lefe ca la noi. esti vasalul bancii, poti sa il f**i!? nu poti...ca ti-o trage si el..

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si de la mine ... succes in toate si scrie mai des despre Bacau, imi place...

    http://www.gabrielthirtysomethin.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim: Deşteptăciunea nu se ia. O ai sau n-o ai de la naştere.
    Dushuleţ: Poţi, da să nu mai iei credite. Da poţi?
    Gabriel: Mulţam, da-i cam devreme. Mai scriu şi despre Bacău. Dacă merită.
    Mădălin: Bine-ai venit la comentatori. Aşa te vreau. Bărbat cu opinii. Şi de acţiune.Aruncă-te pe piaţă şi ţine-mă la curent.

    RăspundețiȘtergere