joi, iunie 18, 2009

POST DE RADIO DE VÎNZARE


Sila de ziarişti făcuţi cu mîna şi criza îl împinge pe un entuziast patron să dea dracului marea lui pasiune: un post de radio.
Deşi e de meserie forjor-formator, tînărul băcăuan a pus pe picioare acum trei ani un post de radio în care a impus muzica românească la egalitate cu cea străină. L-au costat cîteva sute de mii de euro localul, licenţa, echipamentele. Programele erau vioaie, comentatorii aveau fler şi umor, reclamele aveau poantă, chiar era un post altfel, viu, viguros, haios, fără complexe, cu bun simţ.
Îl ascultam în maşină, şi, de bun ce era, mi-am tras şi un link şi eram on line cu urechea ciulită să nu scap vreo chestie mişto.
Asta era pînă acu vreun an. Cu timpul, redacţia iniţială s-a pulverizat şi au apărut alţi "jurnalişti" care mai fără haz decît altul. Bîlbîiţi, agramaţi, tîmpiţi. Audienţa a scăzut semnificativ. Publicitatea la fel. Pierderile patronului, nu mai vorbim. La pierderi a contribuit şi faptul că s-a ţinut mereu tare: nu s-a dat cu niciun partid. Deşi i s-a sugerat, aşa cum i s-a sugerat şi să treacă pe manele.
Dar el are principii de forjor-formator, de-alea solide. Ar vrea să fie ON AIR, dar îi place aerul curat.
Acum, postul e de vînzare.
Cine-l vrea şi are parale, vă spun că merită.
Adresaţi-vă aici pentru amănunte.

8 comentarii:

  1. Probabil este vorba de RadicalFM ... ERA DE ASTEPTAT ... nu se poate face Radio cu Dl. forjor-formator. Nu are nici o legatura fiarele cu on post de radio ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat mai cere pe el? Ultima oara stiam ca se aruncase la 200.000 de euro. Daca ar merge pe un pret mai accesibil, stiu vreo doi oameni interesati de el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam pe-acolo, dar negocierea e deschisă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema e alta. Nu zic ca nu merita sa iei un radio cu 200.000, dar in momentul asta nu ai cumpara decat niste echipamente si numele statiei. Plus licenta. De unde oameni cu experienta? De unde un manager pe care sa il intereseze viitorul radicalului si nu micile furtisaguri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim: Încă mai bîntuie prin lume virusul lucrului făcut cu pasiune şi profesionalism. E gata să-şi dea duhul, slab şi pricăjit, dar încă mai dă din coadă. Dacă-l cauţi, dai de el unde nu te-aştepţi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doua probleme a avut Radicalul. a) Primii manageri (nu dau nume), care s-au insurubat acolo pentru a suge de la unul, de la altul. b) Patronul, cu care stiu ca e practic imposibil sa lucrezi. Vanzarea postului ar rezolva o problema, nu insa pe amandoua.

    RăspundețiȘtergere
  7. nici bine nu se lansase si era deja de vanzare... pentru dom patron era o pierdere, el voia sa fie formator de opinie. inca vrea... insa nu mai are cu cine, pentru ca a avut grija ca fiecarui om care a trecut pe acolo sa i se lase cu amareala in gura cand aude de radio.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim: Aşa o fi. Nu cunosc dedesubturile. Nici pe patron. Dar cu vreo cîţiva foşti angajaţi am avut de-a face şi ştiu cîte parale le face bibilica.
    Însă, după cum vezi, natura îşi face treaba: nimeni nu e de neînlocuit. Iar atunci cînd totuşi există cineva care nu poate fi schimbat, dispare locul:)

    RăspundețiȘtergere