joi, iunie 18, 2009

POST DE RADIO DE VÎNZARE


Sila de ziarişti făcuţi cu mîna şi criza îl împinge pe un entuziast patron să dea dracului marea lui pasiune: un post de radio.
Deşi e de meserie forjor-formator, tînărul băcăuan a pus pe picioare acum trei ani un post de radio în care a impus muzica românească la egalitate cu cea străină. L-au costat cîteva sute de mii de euro localul, licenţa, echipamentele. Programele erau vioaie, comentatorii aveau fler şi umor, reclamele aveau poantă, chiar era un post altfel, viu, viguros, haios, fără complexe, cu bun simţ.
Îl ascultam în maşină, şi, de bun ce era, mi-am tras şi un link şi eram on line cu urechea ciulită să nu scap vreo chestie mişto.
Asta era pînă acu vreun an. Cu timpul, redacţia iniţială s-a pulverizat şi au apărut alţi "jurnalişti" care mai fără haz decît altul. Bîlbîiţi, agramaţi, tîmpiţi. Audienţa a scăzut semnificativ. Publicitatea la fel. Pierderile patronului, nu mai vorbim. La pierderi a contribuit şi faptul că s-a ţinut mereu tare: nu s-a dat cu niciun partid. Deşi i s-a sugerat, aşa cum i s-a sugerat şi să treacă pe manele.
Dar el are principii de forjor-formator, de-alea solide. Ar vrea să fie ON AIR, dar îi place aerul curat.
Acum, postul e de vînzare.
Cine-l vrea şi are parale, vă spun că merită.
Adresaţi-vă aici pentru amănunte.