marți, aprilie 17, 2012

VLAD S-A URCAT PE MACARA ŞI BINE A FĂCUT

Vlad Ghelu este student la Arhitectură. Îl cunosc de cînd avea 9 ani. Este fiul pictorului Horia Ghelu, membru UAP, ( amănunte pe http://www.val-manescu.ro/atelier-horia-ghelu/). Vlad Ghelu este unicul nepot al regretatului om de teatru şi dramaturg Ion Ghelu Destelnica şi nepotul actorului Radu Bogdan Ghelu.  Ultima oară l-am văzut luna trecută, în casa părinţilor săi din Bucureşti. A crescut frumos, are o cultură generală impresionantă, lucru rar întîlnit la cei din generaţia lui, e pasionat de artă, muzică şi filme, şi e un vajnic iubitor de animale. Curtea casei părinteşti e plină de pisici pe care Vlăduţ le adună de pe stradă şi le îngrijeşte, dar  prietenul lui cel mai bun este Sensei, un cîine japonez de vînătoare din rasa Akita.
Vlăduţ este vegetarian convins, nu fumează, nu se droghează, e antialcoolic. Nu înjură. Are un dezvoltat simţ al umorului şi, poate tocmai de asta, cît a fost elev a urmat cursuri de karate. Am fost martor la transformarea copilului Vlăduţ într-un adolescent calm, generos, politicos, fără inhibiţii, foarte tandru cu cei apropiaţi, şi, mai de curînd, într-un bărbat adonisiac, independent, exuberant şi de cuvînt, după care sunt convins că genul feminin cade în extaz.
foto: exclusivnews.ro
L-am văzut azi pe macaraua de la Naţional, protestînd într-un mod inedit, dar şocant pentru pudibonzi, împotriva excesului tehnologic şi a violenţei. Cred că semnul luptei pentru pace l-a desenat acolo sus, aplecat peste pînză, şi de-aia, de jos, se vede invers. Desigur, judecînd după coafura afro tip Bob Marley şi după modalitatea de a protesta, cei care nu-l cunosc se grăbesc să-l eticheteze în fel şi chip. Vlad Ghelu e însă un tînăr serios şi talentat, interesat de soarta omenirii. Pe care n-o va salva, din păcate, cu acest gest extrem de curajos.