joi, aprilie 28, 2011

VISUL NU SE POATE MĂSURA

Loviţi de soartă cu tzunami şi cutremure, japonezii şi-au declinat competenţa în organizarea Campionatului mondial de patinaj artistic care trebuia să se desfăşoare anul ăsta la ei. Au sărit ruşii care s-au oferit să fie gazde competiţiei.
Patinoarul are vreo cinşpe mii de locuri, e plin de spectatori şi e la Moscova. Mantinela e ornată cu reclame cirilice, latine şi ideograme japoneze. Camerele de luat vederi ale televiziunii ruse sunt inscripţionate cu drapelul Japoniei. Ruşii care-i susţin pe invincibilii lor artişti ruşi, flutură steaguri ruseşti pe care au adăugat emblema Soarelui-Răsare.
O fază, azi. Evolua perechea Yuko Kavaguti/ Alexandr Smirnov - el rus, ea japoneză - candidaţi la o medalie. Frumoşi amîndoi, mari speranţe. Încep în forţă, pe muzică dură de Wagner. Au elemente dificile, deh, ca la mondiale. Nu mai respiră nimeni în sală cînd el o smulge pe ea de pe gheaţă şi o face zboare o tură de pistă, ţinînd-o într-o mînă. În ovaţiile asistenţei, o depune glisînd, dar se împiedică şi cade pe gheaţă. Parcă toată planeta a oftat. El se ridică şi continuă impecabil. Tribunele în picioare, aplaudă şi flutură staguri ruso-japoneze.
Un rus şi o japoneză. Vor fi pe locul cinci.
Nu-i frumos?
Imaginea e de Reuters.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu