luni, mai 02, 2011

OSAMA DE CUVINTE

Ion Neculce, deja celebrul cronicar de care orice absolvent gimnazial a auzit, a fost un vizionar. El a descris, cu sute de ani înainte, situaţia actuală. Povestea cu Bin Laden e de cuvinte. Zece agenţii de presă relatează diferit despre aşa-zisa dispariţie a teroristului. Unii cică l-au mierlit cu rachete, alţii că l-au bulit c-un glonţ în cap. În fine, variantele sunt care mai de care mai creatoare de rating.
Dincolo de toate, titlul principal ar trebui să fie "Osama l-a terminat pe Obama". Căci, dacă Osama e mort de-adevăratelea, Obama are un mare morcov în cur, de-a dat consemn de alertă generală de bombă atomică. Dîrdîie cenuşa-n el de teama atentatelor cu care-l ameninţă mujahedinii.
O samă de cuvinte.

4 comentarii:

  1. Eu cred ca l-a mierlit din greseala. Ei voiau sa intre la curve, in cortul ala, si au dat nas in nas cu Ossy. Ce sa mai faca, au incropit de-un atentat; ca tot asa se numeste, si daca cel atentat e personajul negativ, nu?
    Daca a fost din greseala, apoi mare greseala, pe bune! In doi ani, americanii vor avea doar cladiri cu un etaj, sau chiar iurte. Pe bune, ca sa nu cumva sa raman nelamurita in naivitatea mea: se bucura cineva ca a murit Osama? Adica, doar el era creierul magic?

    RăspundețiȘtergere
  2. Io cred că ciaeul ştie mai multe, da nu spune acu. Ci peste patrujdeani, ca-n cazul Kennedy, ăla din Dallas, 63, prezidentul. Cînd, în 2003, n-au spus nica. Şi nici acuma.
    Aşa că, tot proşti rămînem. Dar mulţi.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...io tot nu's limpezit! ...cine a fost impuscat? ...Osama ori Obama?...al' cu barba sau alalalt tuciuriu?...dupa Pastele ast' ...hcccc,cam incurc...hccc si agentiile de presa si paharele...hcccc!...(ne)limpezitul de la palat! ;)

    RăspundețiȘtergere