sâmbătă, aprilie 09, 2011

PHOENIX LA PHOENIX

La petrecerea de aniversare a maestrului Zamfir, am mimat bucuria că împlineşte 70 de ani şi tristeţea că împlineşte 70 de ani. Cam toţi cei peste 150 de invitaţi pe sprînceană (mulţi prieteni din străinătate şi ziarişti) au făcut acelaşi lucru, zîmbind cu lacrimi în ochi mai tot timpul serii. Printre ei am remarcat pe: George Stanca, Mihaela Tatu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Grigore Leşe, Gheorghe Turda, Paula Iacob, Nicolae Voiculeţ, Octavian Ursulescu, pictorul Horia Ghelu, dr. Talal Essa, Liana Stanciu, Ştefan Gheorghiu şi pe (!!!) Nicolae Ulieru. Singura televiziune prezentă a fost OTV, prin obraznicul de Horaţiu Tudor care i-a luat un lung interviu sărbătoritului.
Artistul a făcut un speech memorabil în care şi-a reafirmat valorile existenţiale, apoi s-a nuntit firesc cu nemurirea, într-un recital care a lăsat fără aer asistenţa, şoptind din nai mai bine de trei ore cum se trăieşte viaţa pînă-n prăsele. Renăscîndu-te mereu din propriul scrum.Evenimentul a avut loc în salonul mare al Clubului Phoenix (Cernica- www.phoenixcernica.ro), al cărui patron este un turc simpatic, domnul Kerim. Că un patron român simpatic care să susţină arta românească, mai rar sau de loc.

4 comentarii:

  1. dezamagitoare relatare..chiar eram curios cum fu petrecerea. era unul din episoadele, putine..... care meritau transmise si altora.
    speram la concretete, la epic, la povestire..si de aici sa se nasca emotia cand as fi citit..asa..., vazand doar o fandare de politete, iar sunt nevoit sa te cred pe cuvant..uufffff...

    remus radu

    RăspundețiȘtergere
  2. Remus: Asta a fost. Cîte subiecte ai avut în viaţă pe care nu le-ai putut relata. Că n-avea-i ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai bine fără: Dar de Arcuş de ce n-ai scris niente? Acolo ce-a fost?

    RăspundețiȘtergere