luni, octombrie 04, 2010

SFÎRŞITUL LUMII E FOARTE MIŞTO

Nesfîrşită e imaginaţia capitaliştilor pe timpul crizei. Ca să li se baloneze conturile şi la vremi de restrişte, băieţaşii deştepţi aruncă-n prostime ştiri care mai de care mai înfiorătoare.

Cum duma cu încălzirea globală n-a prea prins, cu vreo lună-n urmă, au băgat-o pe-aia cu furtuna solară, de care-or să crape toate sistemele energetice, internetul şi toţi blogerii rămaşi fără curent. După aia, cică un asteroid uriaş o să ne facă chisăliţă cît de curînd. Văzînd că apatia-i generală şi nu se repede nimeni să cumpere acumulatori şi nici să-şi sape adăposturi de 10 milioane de euro bucata, săptămîna trecută, ne-au livrat cele cinci cauze ale apropiatului sfîrşit de lume:

Invazia roboţilor sau a extratereştrilor (ca să-şi cumpere lumea arme cu laser)

Armele biologice si epidemiile (ca să crească vînzarea de medicamente)

Holocaustul nuclear (luaţi echipamente de protecţie la ofertă, fraţilor)

Erupţii vulcanice devastatoare (de achiziţionat case şi terenuri pe unde n-au treabă vulcanii)

Schimbarea axei Pamîntului (asta-i ca să ne-ameţească de tot şi să credem că suntem în America).

Nici la pericolele astea evidente, animalele astea care cică-s oameni, n-au prea sărit cu banii. Aşa că, doua zi, au invadat presa cu viitoarea iarnă apocaliptică, cea mai cea de o sută de ani, ca să năvălească guvidul la standuri, avid să-şi facă provizii de lemne şi haleu.

Azi mai apăru una toxică: cică la anu se inversează polii magnetici ai planetei. Parcă şi văd cozile nesfîrşite la busole noi, alea de-arată nordul la sud şi sudul la nord.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu