joi, octombrie 14, 2010

INCIDENT PENTRU UN PETEC DE SPERANŢĂ



La una din cele 290 de tonete instalate de Patriarhia Iaşi, s-a iscat astăzi un conflict care tindea să degenereze într-o adevărată luptă de stradă, dacă n-ar fi intervenit prompt forţele de ordine.
Incidentul a fost declanşat de doi credincioși din Onişcani, soţ şi soţie, care, după ce au stat cu smerenie mai bine de o oră la coadă pentru un petic din veşmîntul Ocrotitoarei, au constatat că, pe lîngă bucăţica sfîntă de diftină, trebuiau să achiziţioneze, la pachet, un prezervativ pentru buze şi o mică iconiţă pictată pe coajă de nucă, deasemeni sfinţită.
Li s-a explicat că prezervativul este sterilizat şi aseptic şi-i fereşte de hepatita C de care s-ar putea molipsi pupînd racla cu moaştele sfinte, iar iconiţa îi apără de secetă, cutremure, scumpiri şi impozite. Totul la ofetă: 17 lei. Cum nu aveau decît 10 lei, cei doi au solicitat călugăriţei care vindea la tonetă să desfacă punguţa de plastic şi să le dea doar produsul dorit. Fiica Domnului i-a refuzat, pretextînd că are instrucţiuni clare şi că nu are voie să desigileze punguţa de plastic, deoarece e sfinţită. Atunci, cumpărătorii, aflați sub imperiul Necuratului, au început să profereze înjurături la adresa Preafericitului şi i-au strigat : "Stai în altar, nu ne-nşela ca un măgar!"
Sloganul a fost preluat şi de alți mireni care i-au adăugat şi binecredincioase huiduieli. Jandarmii patriarhali, aflaţi la datorie, i-au scos imediat pe recalcitranţi din cortegiul unde ocupau locuri fruntașe, între primele două sute de mii. Li s-a permis, însă, cu bunătate creştină, să se aşeze din nou la coada care, la ora respectivă, ajunsese la circa un milion de creştini disciplinaţi, cu frică de Dumnezeu.
Sosiţi la faţa locului în cîteva minute, comisarii Gărzii Financiare Ortodoxe a Patriarhiei au constatat că peticele sfinte nu aveau un centimetru pătrat, ci maximum 0,9 cm2. "Aşa le-am primit, împachetate, de la Maica Stareţă, asta mi-i crucea!" - a declarat maica Anastasia.
La rîndul său, PreaÎnaltul Ierarh de la Registrul Comerţului Creştinesc (RCC) a afirmat că se va verifica autorizaţia de funcţionare a tonetei, şi că vor face cercetări, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi, conform canoanelor şi vor fi daţi ca exemplu negativ la Radio Trinitas.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu