miercuri, octombrie 13, 2010

MINUNI LA PROCESIUNEA SFINTEI PARASCHEVA

În timpul manifestărilor de pioşenie prilejuite de expunerea moaştelor multpreacuvioasei Prascheva, un apel la 112 a anunţat că unei doamne din comuna Coceni Vaslui i s-a făcut rău. În cîteva minute, un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului şi a constatat că cetăţeanca în vîrstă de 51 de ani se prăbuşise după ce, pentru a-şi manifesta credinţa, parcursese circa două sute de metri în mîini spre racla sfîntă. Lipsa exerciţiilor fizice şi greutatea corporală, i-au provocat femeii febră musculară. La aceasta s-a adăugat şi voma sarmalelor de pomană, plus cele trei pahare de Cotnari de împărtăşanie avalate la încadrarea în cortegiu.
În timp ce ambulanţa îşi făcea cu greu loc prin mulţime, îndreptîndu-se spre Spitalul de Urgenţă din Iaşi, mai multe sute de credincioşi care aşteptau smeriţi de două zile să-şi manifeste sfioşenia înaintînd în genunchi spre moaştele Sfintei Parascheva, au luat-o la fugă după vehicul.
Şoferul salvării a intrat în panică şi a frînat brusc, închipuindu-şi că mai sunt şi alte cazuri de transportat spre unitatea spitalicească.
Din fericire, nu. Urmăritorii nu doreau altceva decît să pupe crucea. Crucea de pe ambulanţă.
După cîteva minute, echipajul a putut să-şi continue drumul, lăsînd în urmă mulţi oameni fericiţi.
Doctorii declară că femeia din Coceni este acum în deplinătatea facultăţilor fizice.
Şi credincioşii la fel.

2 comentarii: