miercuri, octombrie 06, 2010

LA SHOPPING, ÎNTRU SLAVA CEREASCĂ


În chiar Mall-ul din Bacău, cineva a avut ideea să edifice o biserică. Foarte bună idee, pentru ca Bacăul să intre din nou în cartea recordurilor, la categoria "Hai să ne facem de cacao". Noua Casă a Domnului a fost tîrnosită, adică sfinţită, de către însuşi Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
Zic, o idee bună, dacă nu chiar genială, pentru ca pitzipoancele şi cocalarii să poată face duminica, la slujbe, o mică pauză duhovnicească la bere, cafele şi tutun.
Enoriaşii roagă onor conducerea Mall-ului să difuzeze serviciul religios prin instalaţia de amplificare, pentru a beneficia de sfintele învăţături şi în timpul cumpărăturilor. Deasemeni, pentru mai buna înţelegere a sensului misionar, să fie sistată comercializarea desuurilor, chiloţilor tanga şi prezervativelor cît timp preotul se află în altar. În timpul serviciului religios, îşi pot continua activitatea comercială magazinele de apă sfinţită, icoane, budigăi şi mîncare de post. După programul liturgic, urmează spectacole de house, trance şi heavy metal, parade de modă intimă, filme cu Dracula şi concursuri de cine ştie să bage mai multă tărie după nafură. În curînd, şi celelalte religii vor beneficia în spaţiul generos al complexului, de o capelă catolică, de o sinagogă şi de o moschee. Acestea vor fi dispuse pe etaje diferite, pentru evitarea disputelor religioase.
Aşa că, dragi credincioşi, năvăliţi de vă cruciţi!