marți, mai 15, 2012

NOUA FAŢĂ A RECESIUNII

Noii guvernanţi ne-au procopsit cu încă o expresie menită să micşoreze entuziasmul schimbării şi să-i pună-n gardă pe guvizi că, pe lîngă laptele şi mierea promise, în perioada următoare, va curge şi o dîră substanţială de căcat.
Mult elaborată în laboratoarele experţilor, recesiunea statistică, bate de la mare distanţă recesiunea economică. Pe-asta o înţelegea orice prost: dacă nu produci, n-ai.
Recesiunea statistică e, însă, mult mai nasoală. Comportă o serie de parametri daţi dracului:  alocări de resurse, restructurări, sincope, sector privat competent, recul de monedă naţională, cheltuieli necesare reducerii cheltuielilor, micşorări de salarii pentru măriri de salarii, 3 cote unice progresive, şi alte băgări de pulă în mintea cetăţeanului.
Ca-n factura de gaz, unde-ţi citeşti consumul în metri cubi şi plăteşti kilowaţi, cum ar veni cumperi parizer, dar plăteşti caviar.
Io zic că şi băieţii ăştia-s puşi pe suprimare.
Da n-ar fi mai ieftin cu cianură?
Să-mi dea domnu Dan douăjdemii de euro şi mă caaaaaaar unde-o-i mai vedea cu ochii.

Un comentariu:

  1. ,,...în perioada următoare, va curge şi o dîră substanţială de căcat.(ca de obicei,copy-paste).Monşer,io ştiu să'not şi'n puhoi,da'în ,,o dîră substanţială de căcat." nu mă cutez!Parol!(am de ales?)...necutezătorul de la palat!...

    RăspundețiȘtergere