Pe vremea cealaltă, în preajma alegerilor locale, care, nu ştiu cum, picau mereu pe 4 martie, gardurile şi zidurile se umpleau de afişe cu un text unic: Votaţi candidaţii Frontului Democraţiei Populare! Pentru un oraş, era suficient un candidat la fotoliul de primar şi o listă unică de consilieri, propuşi cu aprobarea Partidului şi cu dosare beton. N-aveau nicio emoţie, odată propuşi erau şi aleşi cu sută la sută din voturi. Cine îndrăznea să voteze nu?
Vremurile s-au schimbat, alegerile au devenit mai destinse şi mai vesele. Care vrea, în funcţie de ambiţie, orgoliu şi interes, poate candida la o funcţie în conducerea urbei sau a judeţului. Interesul poate fi politic, sau civic, sau personal. Pretendentul la demnităţi îşi construieşte campania electorală cum se pricepe, sau angajează specialişti în comunicare - manipulare. Căci scopul este să convingă poporul că el cel mai deştept, mai energic, mai simpatic, mai serios, mai decis să-şi respecte promisiunile pe care le aruncă nemilos în programul său electoral.
Poate cel mai important element de persuasiune este sloganul, sinteza proiectului viitoarei şi speratei sale guvernări. Românul s-a deşteptat, pe nimeni nu mai convinge ordinul "Votaţi pe...!". Sau "Numai cu x vom reuşi să avem un oraş frumos!", " Cu y spre victorie!" ori "Împreună, spre viitor!".
Subtil, grav, insinuant, promiţător, înţelept sau tîmpit, sloganul este chintesenţa exprimată a personalităţii viitorului conducător al urbei. Prilej de meditaţie. Aşa că, meditaţi la cîteva care colorează pentru o lună frumosul nostru oraş. Şi comentaţi.
Puneţi mausul pe poze ca să aflaţi părerea mea.
...tare faza lu' Seche cucovrigii din fundal (ei na,aşa s'a nemerit!),da' nu văz ,,suporturile" maidaneze pentru produsele de panificaţie!... ăl' de la palat!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereDeh, aşa s-a nimerit. Să nu fim răutăcioşi:)
RăspundețiȘtergere,,Să nu fim răutăcioşi:)"(copy-paste)...rezon monşer!...tot ăl de la palat!
ȘtergereDar, însă, totuşi, cu toate că, nimic nu-i întîmplător:)
RăspundețiȘtergere