marți, mai 17, 2011

LA CIRC, UN ACCIDENT BANAL


Iar clovnii din arenă au ţipat... Dar publicul din staluri n-a crezut Că poate fi si-un accident adevarat Şi-a fluierat... Zadarnic — Mortul n-a mai înviat... Păcat de el !...
E clar că Brânduşa e pe sîrmă, fără plasă, într-un echilibru precar şi are o mîţă-n sac. Dar s-ar putea să facă o scamatorie şi să scoată de-acolo un NUP.
Cu incompatibilitatea dintre funcţia de parlamentar şi cea de director al Circului de Stat, să zicem că ANI e în aer. Căci nu se ştie în ţara noastră europeană dacă o hîrtiuţă de la Camera Deputaţilor bate o lege organică. Şi cu Mircea Diaconu, director la Nottara şi totodată senator, e aceeaşi poveste ambiguă. Iar justiţia românească face pe mortu-n păpuşoi. Că-i greu să te decizi să pui tractorişti ca şefi la instituţiile de cultură, să pui ingineri, sudori sau contabili, în locul unor personalităţi artistice incontestabile.
Însă, pe acuzaţia că managerul circului şi-a dat singură paraua teatrului, madam Novac se cam bîlbîie. Ba că şi-a semnat contractele pe firmă şi că-s sub preţul pieţei, ba că, dacă le făcea pe persoană fizică era altceva, ba că nu-s contracte comerciale de achiziţii, ci pe drepturi de autor. Ba că a votat Consiliul de administraţie şi ea nu. Mai amestecă şi gestiunea colectivă în tărăşenie, ca să fie numărul mai fastuos. Un număr de 200 de mii de euro pe care ea însăşi şi i-a dat din bugetul comunal al bucureştenilor.
Io cred că aici a cam încurcat borcanele.

Dar vă imaginaţi că directorul Circului de Stat românesc are un salariu de 2 800 de lei? Totuşi, e deputat PDL, la naiba.

foto: www.portalstiri.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu