miercuri, februarie 03, 2010

LUI DIMITRIE NU I SE ÎMPLINEŞTE UN VIS


Dimitrie vine la vulcanizare să-şi recupereze porschele cayenne. Că l-a lăsat acolo de la prînz ca să-i schimbe băieţii jantele. Porschele avea jante negre,originale, da acum e moda de jante de alu cu titan şi, cum luase prima, Dimitrie hotărîse să-şi încalţe iubirea vieţii cu de-astea, cu cinci spiţe. Cum mergea el pe trotuar cu trabucu-n buzunar (de rimă), îşi vedea maşina suspendată pe un cric. Şi pe spate-stînga era numai butucul, fără roată. Al naibii, n-o ridicară cam sus? Nervii capului dimitrian o luară razna. Ei, na! Cayennele se sprijinea de zidul scorojit al vulcanizării! Îl apucară toţi dracii pe Dimitrie: ia uite-ai dracului derbedei, îmi zgîrie vopseaua. Se mai calmă cînd băgă de seamă că cineva grijului pusese între maşină şi perete o bucată de burete galben. Da oare nu stă maşinuţa într-un echilibru cam instabil, cocoţată aşa, la un metru de sol?
Puse degetul pe portieră şi Negruţa, cum îi plăcea lui Dimitrie s-o alinte, se clătină, apoi se rostogoli într-o prăpastie. Lui Dimitrie nu-i venea să creadă ochilor.
Se aplecă prudent peste marginea genunii, dar nu reuşi să-i vadă fundul, într-atît era de adîncă. Dimitrie simţi disperarea. O lacrimă i se opri pentru o clipă pe vîrful nasului, apoi căzu în prăpastie, după porschele cayenne.
Deschise ochii. Cuchi dădea din coadă şi îl lingea pe nas, ca în fiecare dimineaţă.
Dimitrie luă telecomanda. Răzvan şi Dani se hilizeau la el. Era semn că ziua va fi la fel de stupidă ca toate celelalte. Cum ziua deja-i era stricată, lui Dimitrie nu mai rămase decît să-şi răspundă la întrebarea: de ce-i vine omului aşa, pe chelie, să schimbe jantele maşinii?

3 comentarii:

  1. Cayenne, Dimitrie??? Da modest mai ești, nene, chiar și în vise! :p Io am visat că a picat un avion fix în spatele blocului meu, oare ce-o însemna?

    RăspundețiȘtergere
  2. LiaLia: Fiecare visează cît poate. Avion în spatele blocului înseamnă avansare înapoi, cu perspectivă spre insula paştele cailor:)

    RăspundețiȘtergere