marți, iulie 07, 2015

CAPRA RÂIOASĂ STĂ CU COADA-N SUS

...Şi, prostu' dacă nu-i fudul, parcă n-ar fi prost destul. Două zicători care reflectă corect mentalitatea politicienilor români.  Prostia şi trufia sunt vizibile nu doar în opulenţa sfidătoare a maşinilor parcate în faţa Parlamentului, a Consiliilor judeţene sau Primăriilor, în salariile, pensiile şi viloanţele de nătărăi ale aleşilor, ci şi în modul în care risipesc aiurea banii turmei de fraieri care-i proptesc în scaunele puterii. 
Nu vreau să vă stric ziua cu exemple care, oricum, sunt vizibile mai peste tot în satele şi oraşele noastre, de la stadioane în pantă şi săli de sport în sate depopulate, până la guguloaie giratorii care împiedică circulaţia, monumente absurde cu avioane pictate, sau străzi fără trotuare. 
În tot oraşul, se reface marcajul rutier. Foarte bine, era cazul. Doar că băieţii dau cu vopsea şi peste gropi şi peste denivelări şi nu iartă nici străzile neterminate pe care urmează să se toarne asfalt. 

Aseară, pe Calea Romanului, s-a trasat linia dublă continuă. O linie are lăţimea de 17 centimetri, la fel şi liniile discontinue dintre benzile de rulare. În Austria, Elveţia şi în tot Vestul, dungile de demarcaţie de pe şosele nu depăşesc lăţimea de 10 centimetri, aproape la jumătate cât în România. Se ştie că sărăntocii ăia au arici la buzunarul public şi nu-şi permit să arunce cu bani în producătorii de vopsele. Pe când noi, boieri Bibescu, nu ştiu de ce ne mai încurcăm cu dunguliţe pe asfalt, n-ar fi mai economic să văcsuim străzile integral în alb? Ar rezulta un aspect imaculat, inedit. Şi-apoi, marcajele ar fi negru pe alb, mult mai frumos. Că doar, la noi, banul nu contează.
Acu, serios, or fi constatat cei de la rutieră, urbaniştii, funcţionarii de prin primării şi ministere şi toţi îi care decid lăţimea dungilor că şoferii noştri-s mai chiori, sau are careva interes să plătească la dublu? 
Ori, pur şi simplu, avem standarde de neam prost?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu