luni, iulie 20, 2015

REZERVA DE TEATRU - THEATERSTOCK



Magazia cu teatru, depozitul de teatru, raftul cu teatru, cămara de teatru, rezervorul de teatru. 
Iar începe ăsta cu naţionalismele lui, cu limba lui maternă, de parcă i-ar mai păsa cuiva care respiră www. de asta şi n-ar şti tot românul, în speţă tot băcăuanul – care e mereu pe primul loc în topul deştepţilor din Europa – limba lui Shakespeare, The King of the Stage!
Sorry, I have an obsession. But I do not insist.



Da, domle, Theaterstock în Bacău, ăsta da eveniment.
Cum o fi făcut Ancuţa, pe cine-o fi vrăjit cu strălucirea aceea din ochii de fetiţă neastâmpărată, pusă pe şotii, încă n-am aflat. Dar devine din ce în ce mai cert că ideea unei manifestări culturale de asemenea amploare, în urbea asta în care rareori se întâmplă ceva, a prins cheag. La doar două luni decând a preluat direcţia teatrului nostru, Anca Sigartău – şi primesc felicitări c-am pariat pe serioziatea şi pe ambiţia eiJ - e pe cale să pună Bacăul pe harta oraşelor care au ce arăta naţiunii şi lumii. Mă cocoşesc şi trimit mesaje prietenilor: Suntem Cineva! We are One!
De impresionat ce sunt, îmi vine să scriu: Europo, venim!
În cele 16 (şaisprezece!!!) zile consacrate manifestării, care încep la 1 august,  prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock” ( Theaterstock – International Arts Festival Bacău 2015), sunt invitaţi pe scenele băcăuane,  1600 artişti în 138 de spectacole din 15 ţări: Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia şi România. Măi, să fie!
Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului Municipal “Bacovia”, deschisă zilnic în intervalele orare 9.00 – 14.00 şi 17.00 – 21.00. În funcţie de spectacol, de spaţiul de joc şi de locul în sală, la evenimentele cu plată biletele variază între 10 şi 50 de lei.
Îmi place maketingul inteligent al echipei organizatoare, menit, fireşte, să facă din DEPOZITUL DE TEATRU o acţiune de culturalizare socială: au fost puse în vânzare şi mai multe tipuri de abonamente, la care se adaugă reducerea de 50 la sută pentru elevi, studenţi şi pensionari, precum şi oferta “Cumperi cinci bilete şi primeşti 1 gratis.” Iar, pentru promovare, cum presa băcăuană e pe catafalc, Facebook-ul e în prima linie a frontului, sprijinit de artileria blogerilor care abia aşteaptă să-şi dea cu părerea despre ce şi cum.
Îndrăgostit umil şi fără de speranţă de lumina reflectoarelor, de replica bine spusă şi de mirosul scândurii de scenă, Domnul Varanus pune şi el obsoletul lui umăr solzos, fruntea pleşuvă şi neuronul zglobiu în REZERVORUL DE TEATRU, botezat Theaterstock, ca să priceapă tot omul de pe planetă că, în Bacău, epidemia de teatru nu poate fi eradicată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu