marți, decembrie 01, 2009

EPOCA JAGA JAGA ŞI FRĂMÎNTĂRILE LUI DIMITRIE

Tot timpul, Dimitrie se simţea în afara epocii în care trăia. Şi era şi frustrat, fireşte, din această cauză. Cînd era considerat regele bancurilor pe vremea ailaltă şi avea belele cu securitatea, Dimitrie se înttreba, în intimitatea ce mai ascunsă, dacă o să vină vreodată vremea ca lumea să-i recunoască geniul clarviziunii. Uneori, de-a dreptul prosteşte, visa să cîştige el la loto atîţia bani încît să-i facă pe toţi românii fericiţi: să nu mai fie nimeni nevoit să muncească, să nu mai fie preşedinte, politicieni, televiziuni ticăloase,impozite,şi să dispară la români stresul alegerilor. Şi, în general, toate stresurile. Să fie, în ţărişoara asta atît de încercată de-a lungul istoriei multimilenare, aşa, o atmosferă de pace şi înţelegere, ceva cam ca în rai. Să fie numai friptane de porc, şpriţuri şi meneaita de la clejani. Bun, poate şi jaga jaga lui Guţă, dar după ora zero. Iaca însă că vremea aia n-a venit niciodată. Niciodată, deşi Dimitrie se implicase şi în revoluţia din 89, cu tot sufletul, pupase şi mîna Regelui, îl votase pe Iliescu pentru linişte, pe Constantinescu pentru schimbare şi pe Băsescu pentru şmechereală.
Dar acum, Dimitrie se află într-o angoasantă situaţie. În cîteva zile, datoria sfîntă de cetăţean român îl va obliga să se prezinte din nou la vot. Ca pe noi toţi.
Doar că, spre deosebire de noi, care ştim perfect pe cine vom pune ştampila, Dimitrie e în continuare în afara epocii în care trăieşte.
Epoca jaga jaga.

5 comentarii:

  1. Si nu s-a dumirit nici dupa ziua de ieri? ca mie mi-e clar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai de aia e debusolat, bietul de el. Că prea s-a dumirit!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. misto, mi-a placut al naibii de mult.

    cum e sa-ti mearga login-ul din nou? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E cam jenant, ca yahoo tot nu/mi da voie sa/mi citesc mesajele din inbox...

    RăspundețiȘtergere
  5. Și eu mă simt Dimitrie. Și pe de-o parte mă simt om bun, modest, cu pretenții puține, dar pe de altă parte mă simt că prea am ajuns să am așteptări mediocre. Greu, frate, greu!

    RăspundețiȘtergere