sâmbătă, noiembrie 21, 2009

EUROPENI, AVEM PREŞEDINTE!

La 1 decembrie 2009, intră în vigoare Tratatul de la Lisabona, după ce, joi, 19 noiembrie, cele 27 de state europene l-au desemnat în unanimitate pe Herman Van Rompuy, fost prim ministru al Belgiei drept Preşedinte al Consiliului European pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. Primul preşedinte al Europei Unite s-a născut la 31 octombrie 1947. Van Rompuy este de religie romano-catolică, economist redutabil, membru al ultraselectului Club Bilderberger şi... poet de haiku în limba olandeză.
Este creştin-democrat, are cont pe Facebook şi blog http://www.hermanvanrompuy.be/.
Presedintele Consiliului European are un salariu de 24.000 de euro net şi va controla un buget de aproximativ 50 miliarde de euro si un personal format din 7.000 de functionari, scrie Daily Express. Acesta este cel mai mare corp diplomatic din lume.

O declaraţie a Primului Preşedinte al Europei:

Fiecare ţară ar trebui să iasă victorioasă de la negocieri. O negociere care se termină cu o parte învinsă nu este niciodată o negociere corectă. Eu voi lua în consideraţie interesele şi sensibilităţile tuturor. Chiar dacă unitatea noastră rămâne tăria noastră, diversitatea noastră rămâne bogăţia noastră.


În funcţia de Înalt reprezentant pentru Afaceri Externe a fost aleasă baroneasa Catherine Ashton, englezoaică. Adrian Năstase îl critică pe Băsescu că nu a susţinut candidatura lui Adrian Severin pentru această funcţie.
Adrian Severin, ăla supărat pe viaţă că edilii bucureşteni furnizează locuitorilor apă cu doi atomi de hidrogen...

3 comentarii:

  1. L-au ales deşi se supăraseră pe el că a spus şi a dres la întâlnirea Bilderberg. Se pare că nici la nivel european nu mai prea au de unde alege.

    RăspundețiȘtergere
  2. Presa occidentală afirmă că marile puteri, recte Franţa, Anglia şi Germania, au decis să pună pe funcţiile continentale supreme nişte no-names ca să-i poată manipula cum vor. Nici la Bruxelles politica nu-i virgină...

    RăspundețiȘtergere
  3. nea' Manescu ... Doamne cat te-am cautat ! ..
    i-a vezi de blogul meu . e ok sau sa mai vin la dumneata la ceteva sfaturi ?
    www(punct)desteptareabacau(punct)com
    debia astept sa-mi raspunzi
    ..cu respect !

    RăspundețiȘtergere