joi, noiembrie 19, 2009

DIMITRIE COMBATE GRIPA PORCINĂ

Phii, frate! – zise Dimitrie după ce parcurse textul transmis de Ministerul Sănătăţii. Cică să nu intri în contact cu persoanele infectate. Şi să eviţi aglomeraţia. Şi să nu-ţi programezi partide de sex decît cu parteneri care au certificat medical de la spitalul de boli contagioase din localitate. Valabil 24 de ore. Iar prezervativele trebe dezinfectate în spirt.
Bun. Şi cu alegerile, ce facem? Toată populaţia României se poate îmbolnăvi punînd mîna pe ştampila de vot, atinsă în prealabil de un gripat. Să te ţii atunci pandemie!
Păi, măi domnilor de la Minister, de ce mama dracului vă plătim, ai? Ca să beţi cafele şi să staţi pe google? Eu nu zic să nu beţi cafea şi nici să nu staţi pe internet cît vreţi, dar gîndiţi şi voi niţel mai în perspectivă!
Chiar nu luaţi în calcul că în ziua alegerilor, toate sfaturile voastre nu mai au nici o valoare? Că tot poporul se va năpusti ca nebunul spre urne şi n-o să mai ţină nimeni seama de iminenţa transmiterii periculosului microb al gripei porcine?
Păi cum cum să faceţi? E foarte simplu.
De aceea, eu zic să se instituie regula ca fiecare alegător să voteze cu ştampila lui. Fie că vine cu ea de acasă, de la ultimile elecţiuni, fie că i se înmînează de către preşedintele secţiei de votare, împreună cu masca de tifon, pe bază de semnătură de primire. Ştampila va trebui să fie sterilizată şi sigilată în ambalaj de plastic şi va putea fi utilizată atît în turul unu, cît şi în turul doi. Şi la alegerile care urmează. Că-i tot aia.

5 comentarii:

  1. Io zic sa punem destiu, in loc de stampila; al nostru, personal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Punem deștiul îmbibat în viruși porcini cu dedicație specială pentru porcii de pe buletinul de vot. Ce zici? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Precizaţi vă rog deştiul. Apoi, cererea dumneavoastră va fi analizată şi, în funcţie de posibilităţi, rezolvată, conform normativului lansat acum douăzeci de ani:
    Cin se duce azi la vot
    Mîine o s-o ia în bot!

    RăspundețiȘtergere
  4. Binee, Lia! Val, destiu ala ghidus, stim noi care...

    RăspundețiȘtergere
  5. ...care desti!...toate alea cinci deste,transformate intr'o scatoalca primitiva(da' sanatoasa) si aplicata profesionist dupa ceafa!...ca supliment ,un sut ca de la 11 metri...exact in portiunea ,,sezatoare"!...parerea lu' unu' d la palat!

    RăspundețiȘtergere