miercuri, septembrie 22, 2010

UN ROMÂN DESPRE ROMÂNI


Motto preluat de la Radio Erevan:

Ploşniţele pot face revoluţie?
Da. Pentru că în venele lor curge sînge de muncitor, de ţăran, de doctor, de inginer, de asistentă.

Am vorbit azi cu maestrul Dan Iordăchescu. Îl ştiţi. E românul ăla cu voce divină care a împlinit 80 de ani şi care, împreună cu Spiess şi Herlea, a adus României milioane de dolari, dar i-a adus mai ales faimă . Şi i-a purtat spiritul prin lume, unde nu-l ştia nici dracu. A cîntat în peste 60 de ţări. Şi-acuma, i-au tăiat pensia de merit. Maestrul e foarte supărat, pe bune. Că se uita la televizor şi vedea ce înţeleg românii prin protest.

Va să zică la AC/DC şi la Guns and Roses s-au putut aduna zeci de mii, şi aici, pentru viaţa lor, pentru viitorul lor, pentru bucuria de a trăi pe pământul românesc, nu s-au putu aduna măcar tot atîţia, din toată ţara? Vedeţi, ne merităm soarta. Dumnezeu e mâhnit, am impresia că şi-a întors faţa de la noi.
Soarta noastră se va schimba când vor veni sute de mii de oameni în Piaţa Victoriei. Schimbarea nu se face uşor, că ciolanu-i gustos. Şi-atunci, trebuie să vină mulţimea, cu parul. Se schimbă lucrurile când oamenii sunt uniţi şi în număr mare. Pe mine m-au impresionat bieţii pensionari care nu-şi mai pot trăi cei câţiva ani de satisfacţie după o viaţă întreagă de muncă. Nu se poate aşa ceva. Vedeţi, neamţul sau maghiarul când e minţit se ridică în două picioare şi dă cu pumnul în masă.

Aici, la noi, nimeni nu face aşa. Fac pensionarii? Fac astea cîteva mii de oameni cu peruci portocalii? Hai să fim serioşi. Nici eu nu i-am prea băgat în seamă. Ce să mai zic de Boc care-a plecat din ţară. Preşedintele? S-a uitat cu dispreţ la ei cel de sus, din Cotroceni.


(foto: www.ziarulring.ro)


2 comentarii:

  1. ba, cand ii aud cu dumnezeu si-a intors fata de la noi imi vine sa imi scot manusile si sa ii pocnesc peste bot. ce drac are economia si carmitorii idioti cu religia care si aia e o plosnita sugatoare din toate portofelele si conturile posibile? poate ma luminezi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dushuleţ: Păi, io zic că-s în strînsă legătură. Ş-apoi, pe cineva tre să dea vina şi românul care nu mai pricepe ce se-ntîmplă...

    RăspundețiȘtergere