vineri, februarie 17, 2012

Curiosity killed the cat


Numa ce primesc un email de la MMPPSV (Microsoft Privacy Policy - Silicon Valey Police) prin care sunt anunţat, în engleză, pe un ton cît se poate de ferm că de la aipiul meu s-au daunloadat illegal texte, photos, music şi muvies. Urmează nişte articole de lege care incriminează fapta, şi, ca să văd că se ştie domle ce-am furat, să întru în attachment.
Ce mai, am băgat-o pe mînecă, deşi, chiar dacă am mai luat o poză, două, de pe internet să-mi ilustrez articolele de pe blog, n-a fost commercial, n-am cîştigat nica. Iar de-alelalte, n-am descărcat, fie şi pentru că am un semnal de caca şi, ca să fac download la un film, ar trebui s-aştept pînă în 2056.
Somaţia se încheia cu avertismentul că, în 14 zile tre să-mi torn cenuşă-n cap şi să mă declar gata să plătesc daunele, că, dacă nu, dracu mă ia, prosecution by low, la alegere, cu închisoarea pe viaţă, spînzurătoarea, sau eutanasierea cu injecţie cu argon.
Bă, nu-mi place să fac rău nimănui, dar, dacă tot am făcut-o, ia să vedem cui. Şi fac clic pe attach. Şi se deschide attachul şi văd un text în română cu o subtitrare de la un film american. Pînă să mă gîndesc io dacă l-am văzut sau nu, laptopul a-nceput să-mi joace în faţa ochilor. S-au deschis mii de ferestre care urlau că ce am în windows s-a dus pulii de suflet. Corrupt folders.

Resemnat, vă mai spun doar că my selfesteeme e pe ducă. Consolaţi-mă, ca să nu iau lopata şi să mă ofer voluntar să deszăpesc trotuarul de 3 km de pe Calea Romanului, în semn de sinucidere.